DİYARBAKIR

Diyarbakır Valiliği mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ile ilgili bir dizi tedbir alındığını açıkladı. Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden alınan son hava tahmin raporlarına göre, hava sıcaklığının 4 Temmuz 2017 Salı günü yükselmeye devam edeceği tahmin edilmektedir. Sağlık Bakanlığının 'Aşırı sıcaklarda alınması gereken önlemler genelgesi' ve Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulunun 3 Temmuz 2017 tarihli kararı gereğince, ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan; hamile kadınlar, rapor ile tevsik edilmek şartıyla şeker, kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek ve kanser hastalıkları olanlar, yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunanların 4 Temmuz 2017 tarihinde idari izinli sayılmalarına karar vermiştir" denildi.

ERZİNCAN

Erzincan'da sıcak hava dolayısıyla kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelliler ile kronik rahatsızlığı bulunanlar yarın idari izinli sayılacak.

Valilikten yapılan açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporlarına göre, yarın hava sıcaklığının yüksek olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, bu nedenle ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamileler ile kronik rahatsızlığı bulunanların idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da aşırı sıcaklar nedeniyle kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olanlar yarından itibaren üç gün izinli sayılacak.

Vali Güngör Azim Tuna, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tüm ülkede olduğu gibi Şanlıurfa'da da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini hatırlattı.Tuna, "Aşırı sıcaklardan dolayı ilimizde hamile, engelli ve kronik hastalığı olan kamu çalışanları önümüzdeki 3 gün idari izinli sayılacaktır." ifadelerini kullandı.