Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne 3 puanla başladı. Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda ağırladığı Lokomotiv Moskova'yı 3-0'la geçti. Galatasaray - Lokomotiv Moskova maçı büyük bir heyecana sahne olurken, Galatasaray'ın Garry Rodrigues ve Eren Derdiyok ile bulduğu goller görülmeye değerdi. Galatasaray'ın son golü ise, Selçuk İnan'dan geldi. Galatasaray, Lokomotiv Moskova'ya karşı aldığı galibiyetle D Grubu'nda liderliğe yükseldi.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk haftasında konuk ettiği Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını 3-0 yendi.

50. dakikada Aleksei Miranchuk'un ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Muslera soluna gelen topu son anda kornere çeldi.

56. dakikada Ndiaye'nin uzak mesafeden sert şutunda kaleci Guilherme üzerine gelen topu güçlükle kornere tokatladı.

65. dakikada Belhanda'nın ceza sahası önünden şutunda kaleci Guilherme sağına gelen meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

67. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Emre Akbaba'nın ceza sahası dışı hafif sol çaprazda düşürülmesiyle kazanılan faulde topun başına Eren Derdiyok geçti. Golcü futbolcunun şutunda meşin yuvarlak kaleci Guilherme'nin sağından filelerle buluştu: 2-0

71. dakikada Nagatomo'nun soldan ortasında altıpas gerisindeki Emre Akbaba'nın uygun durumda yaptığı kafa vuruşunda top kaleci Guilherme'de kaldı.

76. dakikada Muslera'nın uzun pasıyla başlayan atakta hızla rakip yarı alana geçen Rodrigues, Corluka'dan şık bir şekilde sıyrılarak ceza sahasına sokuldu. Rodrigues'in ceza sahası yayı giresinden karşı karşıya plase vuruşunda kaleci Guilherme, soluna gelen topu son anda kornere gönderdi.

80. dakikada 4'e 3 gelişen Galatasaray atağında topu sürükleyen Ndiaye, ceza sahası dışı sağ çaprazdan şut çekti. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

90. dakikada sağ kanattan şık çalımlarla ceza sahasına giren Rodrigues'in yerden şutunda kaleci Guilherme meşin yuvarlağın sahibi oldu.

90+3. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Kendi yarı alanında kaptığı topla hızlı çıkan Onyekuru, iki oyuncunun sıkıştırması üzerine pasını sağdan bindiren Emre Akbaba'ya aktardı. Emre, karşı karşıya kaldığı kaleci Guilherme'den sıyrılırken yerde kaldı. Hakem Rocchi, bunun üzerine penaltı kararı verdi.

90+4. dakikada penaltıyı kullanan Selçuk İnan, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-0

Mücadele sarı-kırmızılı ekibin 3-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

NOTLAR:

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk hafta müsabakasında Galatasaray, kendi sahasında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını konuk etti. Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan mücadelede İtalyan hakem Gianluca Rocchi düdük çaldı. Rocchi'nin yardımcıları Mauro Tonolini ile Filippo Meli üstlendi.

ASLAN 15'İNCİ KEZ DEVLER SAHNESİNDE
Galatasaray, 15'inci kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer aldı. 'Şampiyonlar Ligi'ne en çok katılan Türk takımı' unvanının sahibi olan sarı kırmızılı takım, son olarak 2015-2016 sezonunda devler liginde sahne almıştı.

MOSKOVA EKİBİ 14 YILIN ARDINDAN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE YER ALDI
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son olarak 2003-2004 sezonunda yer alan ve son 16 turunda turnuvaya veda eden Lokomotiv Moskova, 14 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti.

TERİM'DEN 2 DEĞİŞİKLİK
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı kırmızılı takımın Spor Toto Süper Lig'in 5'inci haftasında Kasımpaşa ile oynadığı mücadelenin ilk 11'inden iki değişikliğe gitti. Sarı kırmızılı takımın teknik direktörü, stoperde yer alan Ozan Kabak yerine, Kasımpaşa karşısında orta sahada yer alan Ryan Donk'u kullanırken, Donk'tan boşalan orta saha bölgesinde ise Fernando Reges'i sahaya sürdü. Sinan Gümüş'ü yedek kulübesine çeken deneyimli teknik adam, bu oyuncunun yerine ise ligde cezasından dolayı forma giyemeyen Younes Belhanda'ya şans verdi. Galatasaray sahaya; Muslera, Linnes, Serdar, Donk, Nagatomo, Fernando, N'diaye, Belhanda, Emre, Rodrigues ve Eren ilk 11'i ile çıktı.

Öte yandan Fatih Terim, sakatlığı veya cezası bulunmayan Sofiane Feghouli'yi maç kadrosuna dahil etmezken, bir süredir sakatlığı nedeniyle süre alamayan Maicon'a yedek kulübesinde görev verdi.

SEMIN 3 DEĞİŞİKLİK YAPTI
Lokomotiv Moskova Teknik Direktörü Yuri Semin ise takımının Rusya Ligi'nin 7'nci haftasında oynadığı Dinamo Moskova mücadelesinin ilk 11'inden 3 ismi değiştirdi. Deneyimli çalıştırıcı Galatasaray mücadelesinde, Dinamo Moskova'ya karşı görev alan Mikhail Lysov, Anton Miranchuk ve Eder yerine Bryan Idowu, Benedikt Höwedes ve Jefferson Farfan'a şans verdi. Lokomotiv Moskova sahaya; Guilherme, Ignatyev, Kverkvelia, Corluka, Idowu, Krychowiak, Höwedes, Fernandes, Denisov, Aleksei Miranchuk ve Farfan ilk 11'i ile çıktı.

TÜRK TELEKOM STADI SARI KIRMIZI
Galatasaray'ın Lokomotiv Moskova ile oynadığı Şampiyonlar Ligi mücadelesi öncesinde ve maç sırasında Türk Telekom Stadyumu sarı kırmızı renklerini aldı. Yapılan renkli ışıklandırma ile stat sarı ve kırmızıya bürünürken, görsel olarak güzel bir görüntü oluştu ve taraftarlar stat etrafında bolca fotoğraf çekti.

MAÇA YOĞUN İLGİ
Galatasaray'ın Lokomotiv Moskova ile oynadığı mücadeleye sarı kırmızılı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Geç saate rağmen maçın oynandığı Türk Telekom Stadyumu'nun büyük bölümünü dolduran Galatasaraylı taraftarlar, maç boyunca takımlarına destek oldular. Az sayıda Lokomotiv Moskova taraftarı ise kendilerine ayrılan bölümde mücadeleyi takip etti.

LUCESCU DA MÜCADELEYİ TAKİP ETTİ
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve yardımcısı Tayfur Havutçu, Galatasaray ile Lokomotiv Moskova arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk hafta müsabakasını Türk Telekom Stadyumu'nda takip etti.

TERİM: "BİZ, UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN AVRUPALI TÜRK MARKASIYIZ"
Öte yandan teknik direktör Fatih Terim, maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde olmayı çok özlemiş. Biz de özledik. Galatasaray tabii Şampiyonlar Ligi'ne alışkın ve buralarda olmayı seven bir kulüp. Biz Şampiyonlar Ligi'nin müziğini neyle, kanunla çalan bir ülkeyiz. Galatasaray da onun temsilcisi. Biz, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin Avrupalı Türk markasıyız" ifadelerini kullandı.