3. doz aşı yapılacak mı, kimler 3. doz aşı olacak? 3. doz aşı ile ilgili gelişmeler merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 50 yaş üzeri vatandaşlar ve sağlık çalışanları için 3. doz aşı duyurusunu geçtiğimiz haftalarda yapmıştı.


3. DOZ AŞIYI KİMLER OLACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 3. doz aşı ile ilgili son açıklamalarına göre 2 doz Sinovac aşısı olmuş 50 yaş üzeri vatandaşlar ve sağlık çalışanları istedikleri aşı ile 3. doz aşılarını olmak üzere randeuvu alabiliyorlar.

3. doz aşının hangi aşı olduğu ile ilgili kısıtlama yok. Kişi tercihine göre 3. doz aşıyı olabilir.

UĞUR ŞAHİN'DEN 3. DOZ AÇIKLAMASI

Delta varyantının yayılması ile birlikte 3. doz aşı gündeme geliyor. BioNTech CEO'su ve aşının mucitlerinden Uğur Şahin de, geçen hafta İsrail'den gelen saha araştırması verilerini değerlendirerek çift doz BioNTech aşısı olan kişilerde bağışıklık oranının azaldığına ilişkin haberleri doğruladı.

Şahin, Wall Street Journal'a verdiği özel demeçte bazı kişilerde antikor düzeylerinin aşılandıktan 7 ay sonra düşmeye başladığının doğru olduğunu ancak buna rağmen aşılanan nüfusun çoğunluğunun ağır hastalıktan korunmaya devam ettiğini ifade ederek şu an için üçüncü bir doza ihtiyaç olmadığının da altını çizdi.