Mardin'in Derik ilçesinde Ayaydın ailesinin yaptırdığı Mehmet Ayaydın İlkokulu'nun açılışı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Vali Mustafa Yaman ve Ayaydın ailesinin üyelerinin katıldığı törenle gerçekleşti. 3 bakan törendeki konuşmalarında Ayaydın ailesine teşekkür etti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını iletti.

AYDIN AYAYDIN: BEN DE DERİK'TE BİR ÖĞRENCİYDİM

Törende konuşan Aydın Ayaydın, şu mesajları verdi: "Bu gördüğünüz 24 derslik okul daha önce 6 derslik olan küçük bir okuldu. Biz Ayaydın kardeşler olarak bu okulda okuduk. Bu okuldan mezun olduk. Mehmet Ayaydın İlkolulu şehit Kaymakam Muhammet Safitürk'ün talebi üzerine 24 derslik bir okula dönüştürüldü. Biz kardeşler olarak buna evet dedik. 4 aylık kısa sürede inşaatı bitirip Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim ettik. Ama bir gerçeği ifade etmek gerekiyor. Her ne kadar biz yaptırsak da bu okulun esas sahibi şehit Kaymakam Muhammet Safitürk'tür. İnşaatın başladığı ilk günden itibaren her gün bir şantiye şefi gibi çalışanların başındaydı. Çalışmalar hakkında bana bilgi veriyordu. Onu Derik halkının unutması, Ayaydın ailesini unutması mümkün değildir, şükranlarımızı sunuyoruz. Öğrencilere şunu söylemek istiyorum. Ben de yıllar önce burada bulunan bir okulda sizin gibi öğrenciydim. Ama gün geldi Derik'te yetişen Aydın Ayaydın olarak Türkiye Cumhuriyeti'nde 3 büyük bankanın genel müdürlüğüne geldim. Bankalar Birliği başkanı oldum. Rekabet Kurulu'nun ilk başkanı oldum. İstanbul'da profesör unvanı aldım. 2 dönem parlamenter olarak görev yaptım. Demek ki Derik'te yetişenlerin önünde hiçbir engel yoktur. Yeter ki çalışın, azmedin. Siz sevgili öğrenciler, yarın sizlerin içinden nice Aydın Ayaydınlar çıkacaktır. Çok daha büyük yerlere geleceksiniz. Bakan olacaksınız, başbakan olacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti'nin her köşesinde yetişen herkes bunu hak ediyor. Önünüzde hiçbir engel yoktur."

BAKAN YILMAZ: FIRSAT EŞİTLİĞİNİ ARTIRDIK

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, eğitimde fırsat eşitliğini artırdıklarını belirterek derslik başına düşen öğrenci sayısının hem Türkiye genelinde hem de Mardin'de makul seviyeyelere çekildiğini söyledi. Yılmaz, kaliteli eğitim için bir diğer önemli unsur olarak söylediği öğretmen başına düşen öğrenci sayısında da büyük ilerleme kaydedildiğini anlattı. Eğitimi teknoloji ile buluşturduklarını kaydeden Yılmaz, eğitime ayrılan bütçenin artışına dikkat çekti. Yılmaz, "İftiharla söylüyoruz ki, Türkiye'nin eğitimi bugün dünden daha iyi. Bugün Türkiye, Avrupa'dan da, OECD ülkelerinden de eğitime daha fazla pay ayırıryor" diye konuştu.

BAKAN SOYLU: SADECE YAS TUTMAYA GELMEDİK

Konuşmasında terör örgütü PKK'nın saldırısı ile geçen yıl şehit olan kaymakam Muhammet Safitürk'ü anan İçişleri Bakanı Soylu, "Biz buraya sadece yas tutmaya gelmedik. Ülkemizi hain emelleriyle hedeflerinden uzaklaştırmaya çalışanlara karşı verilecek en güzel cevapla; eğitimle, birlikle beraberlike geldik" dedi. "Büyük bir alicenaplık gösteren Ayaydın ailesini kutluyorum" diyen Soylu, şöyle devam etti: "Hedeflerimize daha fazla yaklaşmış bir şekilde buradayız. Öncelikle geçen yıldan bu yana hizmetlerimiz daha da artı. Muhammet Safitürk buranın kayyumuydu aynı zamanda. Hem kaymakamı hem de belediye başkanıydı. Burada hizmetleriyle beraber sizinle buluştu"

BAKAN BAK: SPORDAN HİÇ AYRILMAYIN

Gençlik ve Spor Bakanı Bak da konuşmasında "Bu okullarda okuyup mühendis olacaksınız, doktor olacaksınız, hukukçu olacaksınız. Büyüyen, gelişen Türkiye'ye hizmet edeceksiniz. Başta spor olmak üzere başarılı bir süreç yaşayarak hayata devam edeceksiniz. Spordan hiç ayrılmayın. Spor sizi kötü alışkanlıklardan korur" mesajını verdi