İzmir'deki depremde Türkiye'nin kilitlendiği yıkılan binaların enkazında kurtarma çalışmaları sürerken, bir güzel haber daha geldi. Doğanlar Apartmanı'nda sabaha karşı iletişim sağlanan anne ile 4 çocuğundan 3'ü sağ kurtarıldı.

ZAMANLA YARIŞTILAR

10 kişinin yaralı kurtarıldığı enkazın altında oldukları saptanan anne Seher Dereli Perinçek ile 4 çocuğundan güzel haber ise saat 07.00 sıralarında geldi.

Daha sonra saat 8'de ve 9'daki görüşmelerde enkaz altındaki 38 yaşındaki anne Seher Dereli Perinçek'le iletişme geçen ekipler, Perinçek'in çocukları ikiz kardeşler Ezel ve Elzem Perinçek (10) ile Umut Perinçek (7) ve Elif Perinçek'le (3) beraber olduğunu öğrendi.

Arama kurtarma ekipleri, 3´üncü kat seviyesinden gelen ses üzerine Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Perinçek ile irtibat kurmayı başardı.

Anne ile yanında olan çocukları 10 yaşındaki ikizler Ezel ve Elzem, 7 yaşındaki Umut ve 3 yaşındaki Elif'i kurtarma çalışmaları sabırla sürdürüldü.

Enkazdan çıkarılan anne ve 3 çocuğu hastaneye kaldırılırken 1 çocuk için kurtarma çalışmaları devam ediyor.

23 saat sonra gelen art arda mucize haberleri kurtarma görevlilerini ve Türkiye'ye sevince boğdu..

'MELEK ONLAR MELEK'

Enkazın başında kızından ve torunlarından haber alan Bekir Dereli büyük mutluluk yaşamıştı. Dereli, 'Enkaz altında 5 kişi var. Kızımla birlikte 4 torunum var. Hepsi aynı yerde ve sağlıkları yerinde. Çok mutluyum, çok. Allah onları bize bağışladı. Melek onlar melek! Hamdolsun Allah'ım sana, şükürler olsun. İki dakika önce seslerini duymuşlar. İçeriye girenler çok iyi olduğunu söyledi. Evlatlarıyla bir arada beraberlermiş. İkinci kattalar' diye konuşmuştu.