Balıkesir, Eskişehir, İzmir ve Manisa'da eğitime ara verildi. Balıkesir'de 6, İzmir'de 2, Manisa'da ise 1 ilçede 21 Ocak'ta okullar tatil edildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle 21 Ocak'ta bazı illerde okulların tatil olma ihtimali arttı. Manisa, Eskişehir, Balıkesir ve İzmir'in bazı ilçelerinde okullar 21 Ocak tarihinde tatil edildi.

Kınık ve Bergama ilçelerinde bugün öğleden sonra etkili olmaya başlayan kar yağışı sonrası, okullar 21 Ocak 2015 günü bir günlüğüne tatil edildi.

Kınık ve Bergama'da saat 14.00'te kar yağışı başladı. İlerleyen zamanla birlikte yağış şiddetini arttırdı. Kınık'ta kar kalındığı 10 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde ise yarım metreyi buldu. Her iki ilçenin milli eğitim müdürlükleri, ilk ve orta dereceli okulların 21 Ocak Perşembe günü tatil edildiğini duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye ekipleri ile Kınık ve Bergama belediye ekipleri, yolların kapanmaması için iş makineleriyle çalışma sürdürüyor. Her iki ilçede de olası olumsuzluklara karşı kriz masası oluşturuldu.

MANİSA'NIN DEMİRCİ İLÇESİNDE KAR TATİLİ

Manisa'nın Demirci ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Demirci Kaymakamlığı, ilçede etkisini sürdüren kar yağışından dolayı ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini bildirdi.

Kar yağışı nedeniyle ilçede 18 Ocak Pazartesi günü de eğitime bir gün ara verilmişti.

BALIKESİR'DE 6 İLÇEDE KAR TATİLİ

Balıkesir'in 6 ilçesinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Altıeylül, Karesi, Balya, Dursunbey ve Savaştepe ilçelerinde tüm okullar, Gömeç ilçesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda 21 Ocak Perşembe eğitime ara verildiği belirtildi.

Eskişehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

ESKİŞEHİR'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı dolayısıyla bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek için il genelinde anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitime 21 Ocak Perşembe ara verildiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.


Kaynak: AA