Cumhurbaşkanı Erdoğan dün partisinin grup toplantısında 2019 seçimlerinde kendisini destekleyeceğini açıklayan MHP Lideri’ne teşekkür etti: Bahçeli’nin yerli ve milli duruşunu özellikle vurgulamam lazım. Bu yerli, milli duruşla birlikte inanıyorum ki ülkemizde bizi bölmek, bizi ayrıştırmak isteyenler bu hedeflerine ulaşamayacaklar.

İPLERİ BAŞKALARININ ELİNDE

Bizler Sayın Bahçeli ile bir araya geliriz, ülkemizin sorunlarında dertleşiriz, konuşuruz, uyum yasaları vesairesini, onların çalışmasını da yapar geleceğe beraber yürürüz. Çünkü birlikte yapmamız gereken çok şeyler var. 2019 seçimlerinin yerli ve milli olanlarla, ipi başka mağfirlerin elinde bulunanlar arasında geçeceği açıktır.

ZİRVE BUGÜN 16:00’DA

Grup toplantısının ardından soruları cevaplayan Erdoğan, ittifak modeline ilişkin soruya "Bahçeli geniş bir toplantı yaptı. Biz de değerlendirmelerini yaparız" dedi. Bahçeli'ye davet yapılıp yapılmadığına ilişkin soruya Erdoğan, "Davet yaptık" kaşılığını verdi. MHP de daveti kabul edince iki liderin bugün saat 16:00’da görüşeceği açıklandı.

Trenden düşenler düştükleri yerde kalır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbeye direnen sivillerle ilgili KHK’yı eleştiren AK Partililere isim vermeden sert tepki gösterdi:

KİMLERLE AYRI SAFTASINIZ

Geçmişte partimiz çatısı altında olup ta bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle, hareketimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Herkes ağzını açmadan önce nerede bulunduğuna, kimlerle aynı safa geçtiğini bilmelidir.

DESTEKLERİNİ GÖRMEDİK

Bunlar, son 3-4 yıldır verdiğimiz hayati mücadelede en küçük bir desteklerini görmediğimiz kişilerdir. Bu birlikteliği zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değiller. Bu yola sadakatin asıl olan bir kavram olduğunu bilerek çıktık. Bu trenden düşenler düştükleri yerde kalırlar.