Öğrencilerin büyük heyecanla beklediği 2017 LYS sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak. Sonuçlara ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

Üniversite sınavlarında son aşama olan LYS'de birinci kaç puan aldı? Milyonlarca öğrenci üniversite hayallerini gerçekleştirmek için bütün gücüyle sınavlara çalıştı. Açıklanan LYS sonuçlarıyla beraber, LYS birincisinin kaç puan aldığı şimdiden merak konusu oldu.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yaşayan Beyza Gürbüz LYS Sınavı MF1, MF2, MF3, MF4 testlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Yine Görme engelli olan Fulya Akkaya TM1, TM2, TM3, TS1, TS2 Aalanlarında tüm soruları doğru cevapladı ve Türkiye birincisi olma başarısını gösterdi.

LYS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA!

EN ÇOK TERCİH EDİLEN MESLEK...

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversite adaylarının meslek eğilimleri belirlendi.

YÖK'ün geçen yıl hizmete sunduğu ve 2,5 milyonun üzerinde adayın ziyaret ettiği üniversite tercih rehberi Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas) verilerine göre, geçen yıl lisans düzeyinde üniversite tercihi yapacaklar, binlerce üniversite programı arasında en çok "hukuk", "tıp" ve "diş hekimliği" programlarını inceledi.

2017 LYS SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

2017 LYS sonuç belgesi adaylara gönderilmeyecek. Adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenebilecek. Sonuçların açıklanması ile birlikte haberimizin detayından bağlantı aktif hale gelecek. Bu sayfa dışında hiç bir yerden 2017 LYS sınav sonuçları açıklanmayacak.

Sınava kaç bin kişi girdi?

LYS-1'e 839 bin 124, LYS-2'ye 470 bin 409, LYS-3'e 832 bin 994 ve LYS-4'e 538 bin 885, LYS-5'e ise 101 bin 332 aday başvuruda bulundu. 2017 LYS'ye toplam 1 milyon 72 bin 396 kişi girdi.

LYS YERLEŞTİRMELERİ NASIL OLACAK?

2017 LYS’de 180 ve üzeri puan alan öğrenciler, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebileceklerdi.

Adayların, kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor. 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na, bugünden itibaren 26 Temmuz’a kadar ÖSYM’nin “http://www.osym.gov.tr” internet sitesinden ulaşılabilecek.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

2016-ÖSYS merkezî yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapma hakkı olan adaylar:

a) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar,

b) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar,

c) Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar.

lys sınav sonuçları

LYS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

2017-YGS’de ilgili puan türünde 150 ve üzeri puan alanlar ön lisans programlarını, 2017-YGS/LYS'lerde ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilecekler.
Adaylar tercihlerini yazmaları için bu kılavuzdaki boş tercih Listesinden yararlanabilirler.

Üzerinde çalışma yapılan liste ÖSYM’ye kesinlikle posta ile gönderilmemeli veya elden teslim etmek için girişimde bulunulmamalıdır. Böyle bir liste ÖSYM’de hiçbir şekilde işleme konulmayacak.

Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacak. Tercihler, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacak.

Adaylar, tercihlerini internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklar. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.).