2016 ALES başvuruları son dakika 15 Mart tarihinde başladı Ales, ücreti ne kadar olduğunu ve başvurunun nasıl yapılacağını haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte 2016 ALES ilkbahar dönemi sınav başvurusu nasıl yapılır? detayları...

Ülkemizde her yıl bazı dönemlerde gerçekleştirilen sınavlar vardır. Bu sınav gerek öğrencilerin gerek vatandaşların başvurmuş oldukları sınavlardır. Yapılan bu sınavlara girerek akademik yaşamlarını yükseltebilir, kendilerini geliştirebilirler. Ancak bunun için elbette ki sınavlara başvuru yapmaları gerekir. Tüm ülke çapında gerçekleştirilen bu sınavlara çok sayıda vatandaş katılımda bulunur. Bununla beraber çeşitli yerlerde sınavlara giriş yapabilirler. Artık geliştirilen birtakım teknikler ile bireylerin sınava ne zaman gireceklerine otomatik olarak nerede gireceklerine bakılabilir. Çünkü oluşturulan sistem ile sınavlara başvuru yapan vatandaşların sınav ile ilgili tüm bilgileri bu şekilde belirlenmeye başlamıştır. Geliştirilen bazı teknolojik aletlerle vatandaşlar daha hızlı ve daha kolay bir hayatına içine girmişlerdir. Her türlü alanda yapılan teknolojik gelişmeler ülkemizi daha refah daha iyi koşullarda hizmet vermesine yardımcı olmuştur.

ALES Başvuruları Başladı! (2016) – ALES ilkbahar başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları ne? ALES Başvuruları başladı, 2016 ALES ilkbahar dönemi sınav başvurusu nasıl yapılır, şartları, başvuru formu ve kılavuzu haberkita.com da.

ALES İLKBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

ALES ÜCRETİ

ALES sınavına girecek olan adayların, 70,00 TL olan sınav ücretlerini, başvuru kılavuzun son sayfasında bulunan bankalardan birine ya da ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatırılacak. Ayrıca ALES ödemeleri, PTT şubeleri, internet bankacılığı, banka şubeleri aracılığıyla da ödenebilecek. Adaylar, ALES sınav ücretini, Akbank, Denizbank, Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirebilecek. Sınav ücreti ödeme işlemleri 15 - 28 Mart tarihleri arasında saat 23:59'a kadar devam edecek.

ALES SINAV ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

T.C. Ziraat Bankası ve İnternet bankacılığı
T. Halk Bankasının ATM’leri ve İnternet bankacılığı
Akbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
Denizbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı(KKTC’den başvuran adaylar hariç)Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

Sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Adayların, sınav ücretini yatırırken banka görevlisine, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının sınav ücretini yatıracağını, T.C. Kimlik veya Y.U. Numarasını, adı ve soyadı bilgilerini söylemeleri yeterlidir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden İnternet aracılığıyla da bankaya ücret yatırılabilirler. Sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilir.

Sınav ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatle incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık yoksa bankadan ayrılmaları, yanlışlık varsa mutlaka bankadan ayrılmadan düzelttirmeleri gerekmektedir.

Postayla başvuru yapacak adaylar sınav ücretini, Aday Başvuru Formu üzerinde belirtilen TC Kimlik Numarasına yatırmış olmalıdır. Aday Başvuru Formu üzerinde belirtilen TC Kimlik Numarasına yatırılmayan sınav ücreti işleme alınmaz, bu durumdaki adayın posta ile başvurusu kabul edilmez.

Yurt dışından postayla başvuru yapacak adaylar sınav ücretini, başvuru süresi içinde, Türkiye’deki bir yakını aracılığıyla arka sayfadaki bankalardan birine veya ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatıracaktır. Sınav ücretini bu yolla yatırmayan adayların belgeleri işleme
alınmayacak, başvuruları kabul edilmeyecektir.

DİKKAT: Sınav ücretini yatırmak, Başvuru Merkezinden yeniden şifre edinmek vb. işlemleri yapmak başvuru için yeterli değildir. Başvuru, bu kılavuzda belirtildiği şekilde yapılmış olmalı ve Başvuru Kayıt Bilgilerinin dökümü mutlaka edinilmelidir.

ALES SINAVININ GEÇERLİLİK DURUMLARI

ALES sınavının gerçerlilik durumları ne? Yükseköğretim kurumlarında hizmet veren araştırma görevlisi, çevirici, eğitim öğretim planlamacısı, okutman, öğretim görevlisi ve uzman kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolarına girebilmek ve Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenlerin ALES’ten geçerli puanı alması gerekiyor. Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Konservatuarlara yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlilik öğrencilerinin ALES’e girme zorunluluğu bulunmuyor. Fakat, Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuarlardaki doktora programlarına başvuracak kişiler üniversite ya da yüksek teknoloji enstitüsü senatoları tarafından ALES sınavına girmesi ve geçmesi bekleniyor.

AKADEMİK KARİYER İSTEYENLER İÇİN ALES ZORUNLU

Yükseköğretim kurumlarında hizmet veren araştırma görevlisi, çevirici, eğitim öğretim planlamacısı, okutman, öğretim görevlisi ve uzman kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolarına girebilmek ve Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenlerin ALES’ten geçerli puanı alması gerekiyor. Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Konservatuarlara yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlilik öğrencilerinin ALES’e girme zorunluluğu bulunmuyor. Fakat, Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuarlardaki doktora programlarına başvuracak kişiler üniversite ya da yüksek teknoloji enstitüsü senatoları tarafından ALES sınavına girmesi ve geçmesi bekleniyor.ayan başvurular 30 Mart tarihinde sona erecek. Ales ilkbahar dönemi başvurusu yapacak olan adaylar için ALES başvuruları nasıl yapılır, ALES başvurusu için gerekli evraklar neler? Sorusunun cevabını haberimizin ayrıntılarında ajanshanber.com olarak araştırdık. ÖSYM, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin 2016 sınav takvimine göre, belirlenen 2016 İlkbahar Dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı’nın (ALES) başvuruları, 17 Mart 2016 tarihinde başlayacak, 30 Mart 2016 tarihinde sona erecek. ALES’e girecek adayla için sınav tarihi, 8 Mayıs 2016 olacak. ALES sonuçlarının açıklanmasından sonra sonuçlar üç yıl süre ile geçerli olacak.

ALES BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

2016 ALES ADAY BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

2016 ALES İLKBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYIN

Ülkemizde gerçekleştirilen online işlemler ile daha hızlı bir şekilde interneti kullanmaya başlamışızdır. Teknolojik aletler içerisinde de en çok aktif bir biçimde kullanılan internet sistemi gün geçtikçe kendini yenilemektedir. Sizlerin de bildiği gibi artık internet üzerinden yapılan çok sayıda işlem ortaya çıkmıştır. Ülke genelinde gerçekleştirilen sınavlarda da etkisinin görüldüğü bu internet teknolojisi vatandaşların aklına gelebilecek olan her türlü alanda kullanılmaya başlanmıştır. Daha kısa ve daha pratik bir şekilde işlemlerimizi yapmaya yarayan bu işlemler oldukça kolaylaşmış durumdadır.

Diplomamızı ileri seviye çıkarmak, akademik eğitmen olmak isteyen vatandaşlar için her dönem yapılan sınavın adı ALES Sınavıdır. Üniversite öğrencileri, lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler, okuduğu bölümün bir üniversite okutmanlığını yapmak isteyen adaylar bu sınavlara başvuru yapmaları gerekir. Böylece sınavdan geçerli bir not alırlarsa diledikleri şekilde okutman olabilme şansına sahip olacaklardır. Adayların kendi okumuş oldukları bölüm ile ilgili olan bölümden daha çok puan getirisi olacaktır. Sınav aynı ÖSYM sınavları gibi Türkçe, Matematik, Sosyal bilgileri ölçülür. Bu şekilde adayların puanları kendi alanlarına göre hesaplanır ve belli bir ALES puanını geçmeleri gerekir. Bu puanın altında kalan adaylar sınavda başarısız olarak görünür ve ALES sınavında tekrar girmeleri gerekir. Ancak bu işlem için yapılması gereken şey sınava girecek olduğunuz dönemde başvuru yapmaktır. Sınav başvurunuzu yaptıktan sonra sınava girebilirsiniz. Güz Dönemi ve Bahar Dönemi olmak üzere ALES Sınavları yılda iki kez yapılır. 2016 yılı içerisinde ilki gerçekleştirilecek olan bu sınavlara çok sayıda katılım sağlanır. ALES 2016 Bahar Dönemi sınav başvuruları 15 Mart Salı günü itibari ile yapılacaktır. 15 Mart tarihinde ALES Sınav başvurunuzu internet üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Kişisel kimlik bilgileriniz ve diğer birkaç bilgiyi resmi siteye girerek ALES Sınav başvurunuzu yapabilirsiniz. ALES Başvuru tarihi son günü ise 28 Mart Pazartesi olarak belirlenmiştir. Bu tarihler arasında adayların başvurularını yapmaları gerekir. Çünkü aksi takdirde adaylar için başvuru tarihleri uzatılmayacaktır.