Turnuvaya Türkiye'de yaşayan amatör Afrikalı futbolcular, kurdukları takımlarla katılım sağlıyor. 16 takımın mücadele ettiği turnuva, sahadaki mücadele kadar, tribünlerdeki renkli atmosferiyle de dikkat çekiyor. Türkiye Afrika Toplulukları Derneği'nin düzenlediği organizasyon bu yıl Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı'nın destekleriyle gerçekleşiyor.

Turnuva, Türkiye'de yaşayan Afrikalı futbolcuların kendilerini profesyonel takımlara göstermeleri için bir fırsat sunuyor. Sahada ve tribünlerde renkli görüntülere sahne olan organizasyon, Afrikalı gençler için umut olmaya devam ediyor.

11-002.jpg

Amatör kulüplerde forma giyen veya futbolcu olma umuduyla Türkiye'ye gelen gençlerin bir kısmı, gündüz atölyelerde veya çeşitli işlerde mesailerini tamamladıktan sonra takımlarıyla antrenman yapıyor.

12-001.jpg

'Türkiye bizim için bir umut' diyen Afrikalı genç futbolcular, kariyerlerine devam edebilmek için takımların ve menajerlerin gözüne girmeye çalışıyor. Geçtiğimiz yıllarda bu turnuva sayesinde Türkiye'den ve yurt dışından kulüplere transfer olan arkadaşları da onlara örnek oluyor.

16 takım ve 4 gruptan oluşan turnuvayı geçen sene Angola takımı kazanmıştı. Turnuva bu yıl 17 Temmuz'a kadar devam edecek. Büyük mücadeleye sahne olan grup maçları tamamlanınca, gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar çeyrek finale yükselmeye hak kazanacak.

14-001.jpg

Turnuvayı düzenleyen derneğin başkanı olan Julius Kugor, 2005'ten beri düzenlenen bu organizasyonu her yıl daha ileriye götürmek istediğini söyledi. Kendisi de eski bir futbolcu olan Kugor, tüm oyuncularla tek tek ilgileniyor.

15-001.jpg

Turnuva karşılaşmaları, çarşamba, cumartesi ve pazar günleri Feriköy stadında düzenleniyor. Turnuvanın final maçı ise 17 Temmuz'da gerçekleşecek.