İngiliz Times gazetesi, geçen hafta sonu British Airways'in bilgisayar sistemini çökertip 200 milyon dolarlık zarara neden olan arızanın, bir bilişim çalışanından kaynaklandığını yazdı. Söz konusu mühendis, bakım çalışması sırasında sistemi yanlışlıkla devre dışı bırakmış.

Bakım çalışması yaparken sistemi devre dışı bıraktı

Sputnik'in haberine göre British Airways'ten bir kaynak, sistemin sorunsuz çalıştığını, mühendisin ise enerji kaynağını kapatarak bilgisayar sisteminin çökmesine neden olduğunu bildirdi. Enerji kaynağının tekrardan hızlı bir şekilde devreye girmesi, sistemde büyük arıza yarattı.

Günler süren kriz, 200 milyon dolarlık zarara ve 75 binden fazla yolcunun havaalanlarında mahsur kalmasına yol açmıştı. Times'ın haberine göre yürütülen soruşturmada da ekipmanda meydana gelen bir arızadan ziyade, insan hatasına vurgu yapıldı.
Ne olmuştu?

British Airways geçen cumartesi günü Londra'daki Heathrow ve Gatwick havaalanlarından tüm uçuşları durdurmuştu. Şirket, arızanın bilişim sistemindeki sorundan kaynaklandığını bildirmiş ve siber saldırı iddialarına dair bir kanıt olmadığını duyurmuştu.