Otokar'ın Arifiye'de bulunan fabrikasında gerçekleşen törene Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, fabrika müdür yardımcıları ve işçiler katıldı. Türkiye'nin yanı sıra Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde her gün binlerce yolcuyu taşıyan 'Sultan' modelinin 20 bininci aracı Fransa'ya gönderilecek.

Törende konuşan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, 'Sultan'ın son 7 yılda Türkiye'de en çok tercih edilen otobüs olduğunu belirterek, "Sultan'ın detaylı ve uzun bir geliştirme süreci oldu. Ne mutlu ki bu çalışmalarımız gayet iyi sonuç verdi. 2000'li yılların başında devreye aldığımız Sultan ürünü pazara verildiğinden 1 yıl sonra pazar ikincisi oldu. Sultan giderek Türkiye'nin yaygın, bilinen bir ürünü oldu. Sultan son 7 yıldır Türkiye'nin en tercih edilen küçük otobüsü. Bu yıl pazardaki kötü gelişmelere rağmen yılın ilk 8 ayında Türkiye'de satılan her 4 otobüsten 1'i Otokar markası oldu" dedi.

Sultan'ın 40'a yakın ülkeye ihraç edildiğini söyleyen Görgüç, "Biz Sultan'ı devreye aldıktan sonra, başarısı Türkiye'yle sınırlı kalmasın dedik ve ihracata başladık. Bugün 'Sultan' başta Avrupa olmak üzere tüm civar ülkelerde Kuzey Afrika'da yaygın olarak kullanılıyor. Türkiye'nin en çok ihraç edilen küçük otobüsü. 40'a yakın ülkede hizmet veriyor ve her gün yine binlerce kişiyi taşıyor. Araç şimdi buradan fabrikayı terk ettikten sonra Lyon'daki Otokar Expo adındaki fuara katılacak. Banttan indirdiğimiz 20 bininci 'Sultan'ı Fransa'ya gönderiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından işçiler fabrika önündeki 'Başarıda imzan var' yazılı tahtaya imzalarını attı. Program, işçiler ve fabrika yöneticilerinin fotoğraf çekilmesiyle son buldu.