Hong Kong’ta son 12 saat içerisinde, şehrin muhtelif kısımlarına düşen 10 bin yıldırım, halk içinde büyük korku yaşanmasına neden oldu. Son 50 yılın en şiddetli yağışının yaşandığı kentte, metrekareye düşen yağmur miktarı 30 milimetreyi aştı.

Hong Kong Gözlemevi, halka şimşeklerin düştüğü cumartesi ve ertesi gün için korunaklı bir yere sığınma çağrısında bulundu. Bu iki günde ayrıca bulutlardan bulutlara doğru giden 3 bin 122 yıldırım tespit edildiği bildirdi. Kentin bazı kesimlerinde metrekareye düşen yağmur miktarının 30 milimetreyi geçtiği belirtiliyor. Gözlemevi yetkilisi Tam Yee-ting, South China Morning Post adlı gazeteye yaptığı açıklamada yıldırımların yağmur gibi yağdığı günün, 2005'te yine temmuz ayında 24 saat içinde 9 bin 966 yıldırım vakasının yaşandığı günün rekorunu kırdığını bildirdi.

SICAKLIKLAR NEDEN OLUYOR

Tam, hava sıcaklığının artmasının şimşeklere neden olduğunu söyledi. Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle yerdeki ılık havanın göğe yükseldiği ve bu havanın atmosferde yağmura ve şimşeğe yol açan istikrarsız bir havaya neden olduğu belirtiliyor. Usta ve amatör fotoğrafçılar da gökyüzünde olağanüstü güzellikte görüntülere sebep olan yıldırımları kaçırmadı. Sosyal medyada da yıldırım fotoğrafları defalarca paylaşıldı.