Malta'nın o dönem teknik direktörü Scerri ve futbolcular Bussutil, Fabri ve Demanuele, İspanya'nın 12-1 biten maçta doping yaptığını ve kendilerine hap verdiklerini iddia etti.

''LİMONUN İÇİNE HAP KOYMUŞLAR''

Bir televizyon kanalına konuşan futbolcular ve teknik direktör, ''İspanyolların o maçta sıradışı bir enerjisi vardı. Maç sırasında da ağzıma kötü tatlar geldi. Maç öncesi soyunma odamıza bir adam gelmişti ve limon vermişti. Limona hap karıştırmışlar. Onu yedikten sonra sarhoş gibi hissettim. Sanki tüm gece boyunca partideymiş gibiydik'' sözlerini kullandı.

''HEPİNİZ LİMONU MU YEDİNİZ?''

12-1 biten maçta İspanya'nın kaptanı olan Jose Antonio Camacho ise iddialar karşısında ''Hepsi oturmuş aynı şeyi söylüyor. Bir adam gelmiş, limon vermiş... Hepiniz mi limonu yediniz? Bana bu çok çılgınca geliyor. Almasaydınız o zaman. Bu söylenenler çok anlamsızca geliyor." dedi.

TÜRK HAKEM YÖNETMİŞTİ

Türk hakem Erkan Göksel'in yönettiği Sevilla'da oynanan maçta İspanya, Malta'yı 12-1 mağlup ederek 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılım vizesini almayı başarmıştı.

İspanyol spor gazetesi Marca, İspanya'nın Malta'yı 12-1 yendiği, 21 Aralık 1983 tarihinde oynanan karşılaşmayı yöneten Türk hakem Erkan Göksel'le 2008 yılında bir röportajı yayınlamıştı.

"O GÜN İSPANYA - TÜRKİYE İLİŞKİLERİ İÇİN ÇOK ŞEY YAPTIM"

Marca gazetesinde yer alan röportajda, eski Türk hakem Göksel, 12-1 İspanya'nın üstünlüğüyle biten maçı gurur ve iyi anılarla hatırladığını belirterek, “O gün İspanya-Türkiye ilişkileri için çok şey yaptım” demişti.

'Bana kemer hediye etmek istediler'

İspanya'nın, Malta karşısında aldığı farklı galibiyetle Hollanda'yı geride bırakarak 1984 Avrupa Kupası'na katılmasını sağladığı maçı yöneten Göksel, maç sonrasında bulunduğu arabanın önünü kesen İspanyollar'ın neşelerine kendisinin de ortak olmasını istediklerini anlattı. Maçtan sonraki gün girdiği bir İspanyol mağazasının sahibinin kendisini tanıyıp kemer hediye etmek istediğini, ancak kabul etmeyip para ödediğini ifade eden eski Türk hakem, “Daha sonra yemek için beni Türk Konsolosluğu'na götürdüler. Konsolos bana, İspanya-Türkiye ilişkileri için 5 yılda kendisinin yaptığından daha fazlasını benim bir gece de yaptığımı söyledi. Çok mükemmel bir insandı” diye konuşmuştu.

11 FARK GEREKİYORDU, 11 FARK OLDU!

Son maça çıkan İspanya, Malta'yı 11 farkla 12-1 yenerken puanını ve averajını Hollanda'yla eşitledi. Hollanda'dan 2 gol fazlası olduğu için de gol üstünlüğüyle grubu lider tamamlayarak Euro 1984'e katılma hakkı elde etti. Malta'yı 12-1 yenerek 1984 Avrupa Kupası'na katılan İspanya, turnuvanın finalinde evsahibi Fransa'ya 2-0 yenilerek 2. olmuştu.