FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Mardin merkezli 11 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında "bölge ve il ablaları ile abileri"nin de bulunduğu 22 kişiden 19'u tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Mardin merkezli 11 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 19'u tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Mardin, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana, Elazığ, İstanbul, Mersin, Diyarbakır, Balıkesir ve Siirt'te gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan örgütün "bölge ve il ablaları ile abileri, kadınlardan sorumlu eğitim ablası ve abisi"nin de bulunduğu 22 kişiden 21'i, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan biri ise salıverildi.

Savcılıkta sorgulanan 21 şüpheliden 20'si, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderildi. Zanlılardan biri ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Mahkemeye çıkarılan 9 öğretmen, 3 hemşire ve bir muvazzaf subayın da bulunduğu 20 şüpheliden 19'u tutuklandı. Mahkeme, zanlılardan birinin adli kontrol uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi.

Polis ekiplerince 11 ilde düzenlenen operasyonda, FETÖ'nün "bölge ve il ablaları ile abileri"nin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda, örgüte ait çok sayıda doküman, "F.GÜLEN" yazılı kol saati ve 1 dolar ele geçirilmişti. Şüphelilerin 30 Mart 2014'teki yerel seçimler öncesi birbirleriyle yaptıkları yazışmalarda, "il ablası" tarafından AK Parti'ye oy verilmemesi, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk'ün desteklenmesi yönünde örgüt üyelerine talimat verildiği belirlenmişti.