Kaza, akşam saatlerinde Gümüşhane-Bayburt Karayolu Sargınkaya köyü mevkiinde yaşandı. Elde edilen bilgiye göre, Erzurum-Trabzon seferini yapan Ali Osman Ulusoy firmasına ait 61 AU 083 plakalı yolcu otobüsünün sürücüsü Zekeriya Y., kar yağışı sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hâkimiyetini kaybetti. İstinat duvarına sürten otobüs, bir süre ilerledikten sonra durabildi. Kaza sebebiyle otobüsün sağ tarafında bulunan camlar patlarken, otobüs içerisinde bulunan Ayşe Hazal Saraç, Sinem Saraç, Jale Aydoğdu, Cemil Bektaş, Tuba Nur Demir, R.K. (7), Tenzile Kabur, Ömer Aydoğdu, Azra Karaköse, İ.G.S. (10), Mertcan Altuntaş, Nemide Demir, Çiğdem Adakul ve İlknur Yıldırım yaralandı.
Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, polis ve AFAD ekibi yönlendirildi. 112 acil sağlık ekipleri otobüsteki yaralıları olay yerinde yapılan ilk müdahalenin sonrasında Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne kaldırırken, kazada yara almayan yolcular ise başka bir yolcu otobüsüyle Gümüşhane Otobüs Terminali'ne götürüldü. Sürücü Zekeriya Y., ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.
VALİ BARUŞ AÇIKLAMA YAPTI
Gümüşhane Valisi Aydın Baruş kazanın sonrasında olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Baruş, “Kazanın meydana geldiği andan itibaren emniyet ve jandarma ekipleri gerekli tedbirleri aldı yolda. 6 ambulans ve 18 sağlık personeliyle yaralılar Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Şu anda orada ayakta tedavileri devam ediyor. Durumu ağır olan bir yaralımız yok. Otobüs kayganlaşan yolda yandaki istinat duvarına çarpınca camları patlamış, yaralanmaların çoğu da bu parçalanmadan meydana geldi. Birazdan hastanede yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Şu anda yatarak tedavi gören hastamız yok. İlgili otobüs firması yaralı olmayan yolcuların tahliyesi için de ek bir otobüs seferi yaptı. Gümüşhane Otobüs Terminali'ne gidiyorlar, orada bir süre bekledikten sonra Trabzon'a doğru yola çıkacaklar” ifadelerini kullandı.
Daha sonra hastanede yaralıları ziyaret eden Vali Baruş, 14 yaralının 5'inin 18 yaşından küçük olduğunu söyleyerek, tedavilerinin kısa sürede biterek taburcu edileceklerini dile getirdi.