22 °c

Uzmanı önerdi: Bu mevsimde tüketirseniz...

Uzmanı önerdi: Bu mevsimde tüketirseniz...

Özellikle geçiş mevsimlerinde artan alerjik reaksiyonlar ile oluşan bahar nezlesi için bilimsel adı Alpinia Officinarum olan 'havlıcan' sıkça tercih ediliyor.
Bahar aylarının gelmesiyle burunda ve boğazlarda akıntı, hapşırma ve boğaz kaşıntısı ile kendisini gösteren bahar nezlesi, vatandaşların şikâyetlerini arttırıyor.
Birçok vatandaş da bu sezonda gribal enfeksiyon ile birlikte bahar nezlesi için yine en çok bitkisel ürünleri tercih ediyor.

15
Uzmanı önerdi: Bu mevsimde tüketirseniz...

Bu sezonun bitkisi ise zencefilgiller familyasından olan havlıcan oldu. Köksaplı bir bitki olan havlıcan, çay şeklinde demlenerek bu aylarda birçok bakteriye karşı vücuda direnç sağlıyor. Havlıcanın, zencefil ile zerdeçal ile kullanılması da tavsiye edilirken kilosu ise aktarlarda 60 liraya kadar çıkabiliyor.

25
Uzmanı önerdi: Bu mevsimde tüketirseniz...

Havlıcanın birçok vatandaş tarafından talep edildiğini belirten Aktar Zahide Sarıkaya, bitkinin kullanımına da dikkat çekti. Çay şeklinde demlenerek günde iki su bardağı içilmesi gerektiğini belirten Sarıkaya, “Havlıcan nezleye, gribe soğuk algınlığına ve altını ıslatan çocuklara da veriyoruz. Havlıcan bitkinin kökü. Kaynatarak içiyorsunuz.

35
Uzmanı önerdi: Bu mevsimde tüketirseniz...

Bir bardak suya iki üç kök atıp 5 dakika kaynadıktan sonra süzerek içiyorsunuz. Sabah akşam bir su bardağı yeterli. Kesinlikle tavsiye ederim herkese.

45

Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.
istiklal.com.tr bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.