Tarihi Kurt İni Mağarası'ndan çıkan lezzet: Bayat peyniri

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde kurulan kadın kooperatifince üretildikten sonra tarihi Kurt İni Mağarası'nda dinlendirilen peynirlerin, kilogramı 150-170 liradan alıcı buluyor.

Tarihi Kurt İni Mağarası'ndan çıkan lezzet: Bayat peyniri - Sayfa 1

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek öncülüğünde ilçede kurulan Kadın Kültür Evinde 7 kadına, "peynir üretimi" kursu verildi.

113
Tarihi Kurt İni Mağarası'ndan çıkan lezzet: Bayat peyniri - Sayfa 2

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlar, kurulan kadın kooperatifi çatısı altında peynir üretimine başladı. İlçedeki tarihi Kurt İni Mağarası`nda 6 ay bekletilerek fermante edilen peynirler, lezzetiyle sofraları süslüyor.

213
Tarihi Kurt İni Mağarası'ndan çıkan lezzet: Bayat peyniri - Sayfa 3

Bayat Kaymakamı Ömer Tekeş, ilçede 65 bin küçükbaş hayvan varlığının olduğunu söyledi.

313
Tarihi Kurt İni Mağarası'ndan çıkan lezzet: Bayat peyniri - Sayfa 4

Bayat`ta üretilen sütlerin lezzetli olduğunu ifade eden Tekeş, "Peynir ve yoğurt üretimi yoğun olan bir ilçe. Kadınlar bunu üretmek istediklerini söylediler. Belediye Başkanı ile beraber bu işe koyulduk. Sağ olsun Valimiz Gökmen Çiçek de çok büyük destekte bulundu." dedi.

413