Salça ve turşu küfünü engellemenin yolları

Sofralara lezzet katan turşu ve salça ikilisinin tüketmesi kadar muhafaza edilmesi de son derece önemlidir. Salça ve turşu küfünü engelleyen önerileri sizler için derledik.

Salça ve turşu küfünü engellemenin yolları - Sayfa 1

Turşuların bozulmadan dayanma süresini uzatmak için kavanozdaki sebzelerin en üstüne iki dal maydanoz koyun. Böylece sebzelerin küflenmesi engellenmiş olur.

113
Salça ve turşu küfünü engellemenin yolları - Sayfa 2

Salçanın küflenmesini önlemek için cam kavanoz tercih edin. 

213
Salça ve turşu küfünü engellemenin yolları - Sayfa 3

Salça için cam kavanoz bulamıyorsanız teneke kutudan cam kavanoza aktarma yapabilirsiniz ya da üzerine sıvıyağ ekleyebilirsiniz. Sıvıyağ küflenmeyi önler.

313
Salça ve turşu küfünü engellemenin yolları - Sayfa 4

Teneke kutuları kullanmayı seviyorsanız yemeklere salça eklerken mutlaka temiz kaşık kullanın. Tencereye sürdüğünüz kaşığı kullanmayın. Bu da küflenmeyi önler.

413