26 °c

Muzla kabuklarını kaynatıp suyunu içerseniz...

Muzla kabuklarını kaynatıp suyunu içerseniz...

Muzun sağlığımıza ne kadar yararlı olduğunu biliyoruz. İçinde çeşitli vitaminler, lif, mineraller ve doğal şeker var.

14
Muzla kabuklarını kaynatıp suyunu içerseniz...

Ancak muzun en önemli faydalarından birisi içerisinde bol miktarda bulunan magnezyum… Orta boy bir muzda yaklaşık 32 mg magnezyum bulunuyor. Muzun kabuğunda da magnezyum var.

Magnezyum kaslarımızı rahatlatırken B6 vitamini de uyku döngümüzü düzene sokuyor.

24
Muzla kabuklarını kaynatıp suyunu içerseniz...

Malzemeler

• Organik muz
• Göz kararı su
• Göz kararı tarçın

34
Muzla kabuklarını kaynatıp suyunu içerseniz...

Nasıl yapılır?

• Muzun uçlarını kesin ve kabuğunu tencereye atın.
• Tencereye göz kararı su ekleyin. Kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynatın.
• 10 dakika kaynattıktan sonra muz kabuğunu tencereden çıkarın.
• Kaynayan suya yine göz kararı tarçın ilave edin.

44

Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.
istiklal.com.tr bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.