Kur'an-ı Kerim'de adı geçen besinleri yararları

Birçok hastalıktan korunmanın yolu sağlıklı besinlerden geçiyor. Kur'an-ı Kerim'de adı geçen bu besinler, insan vücuduna inanılmaz fayda sağlıyor. Birçok hastalığı tedavi ediyor ve hastalıkların oluşmasını önlüyorlar. İşte Kur'an-ı Kerim'de adı geçen mucizevi besinler ve faydaları…

Kur'an-ı Kerim'de adı geçen besinleri yararları - Sayfa 1

HURMA:

Pankreasta ensülin salgılanmasını düzenli sağlayarak şeker dengesini korur. Doğumun kolay olmasını sağlar. Loğusalıkta süt hormonlarını harekete geçirerek anne sütünün artışını sağlar.

123
Kur'an-ı Kerim'de adı geçen besinleri yararları - Sayfa 2

Peygamber Efendimiz, "Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz. Kim loğusalığında hurma yerse onun çocuğu akıllı ve ağır başlı olur" diyor.

223
Kur'an-ı Kerim'de adı geçen besinleri yararları - Sayfa 3

AKCİĞER HASTALIKLARINDA ETKİLİDİR

Çünkü hurma Hz. Meryem'in loğusalığındaki yiyeceği idi. Dekstroz ve früktoz oranı yüzde 75 ile 87 arasında değişir. Glikoz yoktur. İçinde A, C, B1, B2, B3, B6, B9 (folik asit), B12, K, vitaminleri, betakaroten, ayrıca oligo element var. A vitamini bilindiği üzere çok etkili bir anti oksidandır.

323
Kur'an-ı Kerim'de adı geçen besinleri yararları - Sayfa 4

Dolayısıyla halk arasında tavukkarası olarak da bilinen gece körlüğünü önler. Aynı zamanda ağız ve akciğer hastalıklarında oldukça etkilidir.

423