9 °c

Keyifle yiyorduk! Bu haberi okuduktan sonra ağzınıza sürmeyeceksiniz

Keyifle yiyorduk! Bu haberi okuduktan sonra ağzınıza sürmeyeceksiniz

İŞLENMİŞ KIRMIZI ETLER KANSER RİSKİNİ ARTIRIYORYeni bir araştırma sayesinde, işlenmiş et tüketimindeki artışla meme kanseri riskindeki artışın bağlantılı olduğuna dair kanıtlara ulaşıldı. 260 binden fazla kadını analiz eden araştırmacılar, haftada ortalama iki sosise denk gelen işlenmiş et tüketiminin, meme kanseri riskinde yüzde 50 civarında artışa neden olduğunu buldular…

15
Keyifle yiyorduk! Bu haberi okuduktan sonra ağzınıza sürmeyeceksiniz

Dünya Sağlık Örgütü, 2015 yılında işlenmiş etlerin kolorektal kanser riskini arttırdığını doğrularken, kırmızı eti “muhtemelen kanserojen” kabul ediyordu. Bu sonuçlar yapılan 800’den fazla çalışmaya dayanarak ortaya konuldu. Önceki araştırmalar ayrıca, işlenmiş kırmızı etlerin göğüs kanseri riskini artırabileceğini ileri sürüyordu. Araştırmacılar, yeni çalışma ile bu ilişki hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalıştı.

25
Keyifle yiyorduk! Bu haberi okuduktan sonra ağzınıza sürmeyeceksiniz

40-69 yaşlarındaki 262 bin 195 kadına ait veriler araştırmaya tabi tutuldu. Göğüs kanseri tanısı konan toplam 7 bin 919 kadın, yedi yıl boyunca takip edildi. İşlenmiş et tüketimi en az olan kadınlarla günde en az dokuz gram işlenmiş et tüketenler karşılaştırıldığında, ikinci grubun yüzde 21 oranında daha fazla meme kanseri riski taşıdığı tespit edildi.

35
Keyifle yiyorduk! Bu haberi okuduktan sonra ağzınıza sürmeyeceksiniz

Sığır ve dana eti gibi kırmızı et yemekle meme kanseri riski arasında bir ilişki bulunamadı.İşlenmiş et tüketenlerde beşte bir oranında görüldü

45

Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.
istiklal.com.tr bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.