Hatay'ın ramazan sofralarının özel tatlısı: Küncülü helva

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Hatay'ın geleneksel lezzetlerinden "küncülü helva" ramazan ayı için hazırlandı.

Hatay'ın ramazan sofralarının özel tatlısı: Küncülü helva - Sayfa 1

Tahin, şeker, çöven otu ve yörede küncü olarak bilinen susamın karışımıyla hazırlanan helva, iftar sonrasının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.

110
Hatay'ın ramazan sofralarının özel tatlısı: Küncülü helva - Sayfa 2

Şahap Fansa, yaptığı açıklamada, babasından öğrendiği küncülü helva yapımını yıllardır kardeşleriyle beraber sürdürdüklerini söyledi.

210
Hatay'ın ramazan sofralarının özel tatlısı: Küncülü helva - Sayfa 3

Sadece ramazanda bu helvayı yaptıklarını anlatan Fansa, "Hataylılar bu helvayı görmezse ramazanın geldiğini anlamaz. Sırf bundan dolayı bu geleneği sürdürüyoruz. Allah izin verirse bunu çocuklarımıza ve torunlarımıza öğretip devam ettirmeye çalışacağız." dedi.

310
Hatay'ın ramazan sofralarının özel tatlısı: Küncülü helva - Sayfa 4

Hatice Fansa da günlük 200 kilogram küncülü helva yaptıklarını ve kilosunu 30 liradan satışa sunduklarını kaydetti

410