Gaziantep'e özgü 'Küşleme kebabı' tescillendi

Gaziantep'te bir kuzu veya koyudan 300 gram kadar elde edilen, etin zeytinyağı ve tuz ilave edilerek hazırlanmasıyla yapılan 'küşleme kebap', Türk Patent ve Marka Kurumu’nca tescillendi.

Gaziantep'e özgü 'Küşleme kebabı' tescillendi - Sayfa 1

Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü`nün (UNESCO) `Yaratıcı Şehirler Ağı`nda yer alan Gaziantep`e özgü `küşleme kebabı`, Türk Patent ve Marka Kurumu`nca tescillendi.

19
Gaziantep'e özgü 'Küşleme kebabı' tescillendi - Sayfa 2

Son yıllarda büyük ilgi gören küşleme kebabı; bir koyun veya kuzudan elde edilen 300 gram kadar etle yapılıyor.

29
Gaziantep'e özgü 'Küşleme kebabı' tescillendi - Sayfa 3

Küşleme kebap; koyun veya kuzunun böbrek altı yatağındaki etin üzerindeki ince zarın çıkarılıp doğranması, zeytinyağı ve tuz ile harmanlanarak pişirilmesi ile hazırlanıyor.

39
Gaziantep'e özgü 'Küşleme kebabı' tescillendi - Sayfa 4

Gaziantepli kebapçılardan birisinin üçüncü kuşak işletmecisi olan Erkan Ayık, küşleme kebabın her koyundan 300 gram kadar çıkan et ile yapıldığını ve özel bir lezzet olduğunu söyledi.

49