23 Nis 2021 01:43 Son Güncelleme: 04 Ağu 2022 14:32

Erkeç etinin fırında 6 saatte 'lokuma' dönüştüğü lezzet: Tavşanlı güveci

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde geleneksel yöntemle toprak kapta pişirilen güveç, ramazan aylarında daha çok tüketiliyor. Foto galeri haberlerimizde. (Kaynak: AA)

Erkeç etinin fırında 6 saatte 'lokuma' dönüştüğü lezzet: Tavşanlı güveci - Resim : 1

Toprak kaptaki etin odun ateşi ile birleşmesiyle lokum kıvamına erişerek eşsiz bir lezzete bürünen "Tavşanlı güveci", 6 saat taş fırında pişirilmesinin ardından iftar saatinde sofraları süslüyor.

112
Erkeç etinin fırında 6 saatte 'lokuma' dönüştüğü lezzet: Tavşanlı güveci - Resim : 2

Güveç ustası Bedrettin Özbey, Tavşanlı`daki güvecin benzerlerinden farklı birçok özelliğinin bulunduğunu söyledi.

212
Erkeç etinin fırında 6 saatte 'lokuma' dönüştüğü lezzet: Tavşanlı güveci - Resim : 3

İlçenin yemek kültüründe güvecin ayrı bir yerinin olduğunu belirten Özbey, "Tavşanlı güveci lokantalarda bulunan bir yemek değildir. Kasaplarda hazırlanır, fırında pişer. Fırınlarda bu yemek için toprak kaplar kullanılır. Özellikle ramazanda sofraların vazgeçilmezidir." dedi.

312
Erkeç etinin fırında 6 saatte 'lokuma' dönüştüğü lezzet: Tavşanlı güveci - Resim : 4

Özbey, güveçte kullanılan etlerin Tavşanlı`nın yanı sıra Emet, Domaniç, Gediz ve Simav ilçelerindeki yaylalarda yetiştirilen hayvanlardan temin edildiğini aktardı.

412