19 °c

Dondurucuda saklanmaması gereken yiyecekler..

Dondurucuda saklanmaması gereken yiyecekler..

Ekmek kırıntıları dondurulursa yumuşar ve hamur gibi olur. Ekmeğin taze kalması için buzluğa atılması oldukça etkili bir çözümdür. Ancak dikkat edilmesi gereken durum ekmeğin buzluğa atıldıktan sonra en fazla üç ay bekletilmesidir. Ekmek üç aydan fazla buzlukta bekletildiği zaman lezzet kaybına uğramaktadır. Bu nedenle tüketebileceğiniz kadar ekmeği muhafaza etmelisiniz.

110
Dondurucuda saklanmaması gereken yiyecekler..

Süt ürünleri
Bazı süt ürünleri dondurucuda kalınca daha sulu kıvama dönüşebiliyor. Ama yüksek yağlı krema, kremşanti ve şekerli kremanızı dondurabilirsiniz.%40'dan fazlası yağlı süt ve peynirinizi de kendi kabında tutabilirsiniz.

210
Dondurucuda saklanmaması gereken yiyecekler..

Patates
Çiğ patatesler genellikle dondurucuda siyahlaşır, bu yüzden serin ve kuru bir yerde tutulması gerekmektedir. Patates püresini ise 4-6 aya kadar dondurabilirsiniz.

310
Dondurucuda saklanmaması gereken yiyecekler..

Yumurta
Yumurtalar dondurulduğunda genişler ve bu da kabuğunun kırılmasına sebep olabilir. Diğer bir yandan eridiğinde fark edeceksiniz ki yumurtanın sarısı sakız gibi yapış yapış olacaktır. Bu yüzden yumurtalarınızı buzdolabında saklamanız daha iyidir.

410

Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.
istiklal.com.tr bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.