Dimrit üzümünün pekmezi damakları tatlandırıyor

Burdur Gölü'nün kenarında susuz tarımla yetiştirilen, tadı ve aromasıyla farklı, şeker oranı yüksek Dimrit üzümünü hasat eden Burdurlular, geleneksel pekmez üretimine başladı. (Kaynak: AA)

Dimrit üzümünün pekmezi damakları tatlandırıyor - Sayfa 1

Göl manzaralı bağlardan topladıkları siyah tatlı üzümden yöresel lezzet Dimrit pekmezi elde etmek için işe koyulan çiftçiler, bakır kazanlarda ve odun ateşinde üzüm suyunu saatlerce kaynatıyor.

115
Dimrit üzümünün pekmezi damakları tatlandırıyor - Sayfa 2

Uzun uğraş sonucu katkı maddesiz, doğal, şeker ilavesiz, organik elde edilen Dimrit pekmezi, tadanların damağında bıraktığı lezzetle ilgi görüyor.

215
Dimrit üzümünün pekmezi damakları tatlandırıyor - Sayfa 3

Dimrit üzümüyle meşhur merkeze bağlı İlyas köyü Muhtarı Nejdet Akın, köyün geçim kaynağının başlıca hayvancılık ve üzüm bağcılığı olduğunu söyledi.

315
Dimrit üzümünün pekmezi damakları tatlandırıyor - Sayfa 4

Burdur Dimrit üzümünün çıkış yerinin İlyas köyü olduğunu belirten Akın, Burdur Gölü kenarındaki üzümden asırlardır aynı yöntemle pekmez ürettiklerini kaydetti.

415