Coğrafi işaretli 'Tokat kebabı'na yoğun ilgi

Tokat'ta yetiştirilen sebzelerle, yaylalarında otlatılan kuzuların etinden yapılan coğrafi işaretli Tokat kebabı, kentin gastronomi turizminde öne çıkan lezzeti olarak ilgi görüyor. (Kaynak: AA)

Coğrafi işaretli 'Tokat kebabı'na yoğun ilgi - Sayfa 1

Kenti ziyaret edenlerin tatmadan ayrılmadığı Tokat kebabının geçmişinin yaklaşık 300 yıl öncesine dayandığı biliniyor.

110
Coğrafi işaretli 'Tokat kebabı'na yoğun ilgi - Sayfa 2

Tokat`ın yaz güneşinde kızaran domatesleri ile yaylalarında kekikle beslenen kuzuların etinin, en üste kuyruk yağı geçirilen şişlerde, patlıcan, sarımsak ve biberle özel fırınlarda odun ateşinde pişirilmesiyle yapılan Tokat kebabı, 6 yıl önce coğrafi işarete de sahip oldu.

210
Coğrafi işaretli 'Tokat kebabı'na yoğun ilgi - Sayfa 3

Tokat kebabının lezzetinin en önemli sırrı ise tarlada yetişen sebzelerin mevsiminde tüketilmesi.

310
Coğrafi işaretli 'Tokat kebabı'na yoğun ilgi - Sayfa 4

Kebap ustası Mücahit Yılmaz, Tokat denince akla kebabının geldiğini söyledi.

410