Bayatlamayan Poğaça nasıl yapılır?

Sabah kahvaltıda, çay saatlerinde ya da aniden misafirimiz geldiğinde hayat kurtarıcı o! Bayatlamayan poğaça..

Bayatlamayan Poğaça nasıl yapılır? - Sayfa 1

12 adetten oluşan bayatlamayan poğaça tarifi Pişirme süresi: 30 dk

15
Bayatlamayan Poğaça nasıl yapılır? - Sayfa 2

Hamuru için: 1 adetyumurta 1/2 su bardağıyoğurt 1/2 su bardağızeytinyağı 3/4 su bardağıılık süt 1/4 su bardağıılık su 1/2 paketyaş maya (21 gram) 1/2 yemek kaşığıtoz şeker 3,5 su bardağıun 1/2 tatlı kaşığıtuz

25
Bayatlamayan Poğaça nasıl yapılır? - Sayfa 3

İçi için: 300 gram az yağlı beyaz peynir 1/4 demet maydanoz Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı çörek otu

35
Bayatlamayan Poğaça nasıl yapılır? - Sayfa 4

Püf Noktası Hazırladığınız poğaçaların büyüklüklerine göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.Hamuru mayalandırma süresine dikkat edin, ılık olması gereken malzemeler dışında kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.Unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurma işlemini sürdürün. Kullandığınız un oranı 1/2 su bardağı kadar azalıp artabilir. Pişirme Önerisi Bayatlamayan poğaçayı; peynir yerine kavrulmuş kıyma, közlenmiş patlıcan, haşlanmış patates gibi arzu ettiğiniz iç harçlarıyla da hazırlayabilirsiniz.

45