Atalarından gördükleri asırlık yöntemi kullanıyorlar

Konya'nın Hadim ilçesinde, asırlardır devam eden yöntemle sebzeler, kış döneminde de tazeliklerini koruması için toprak altına gömülüyor ve baharda taze olarak çıkarılmıştır.

Atalarından gördükleri asırlık yöntemi kullanıyorlar - Sayfa 1

Türkiye'nin en çok kar yağışı alan illerinin başında gelen Konya'da, karla kaplanmış toprağa gömülen besinler tazeliğini koruyor.

113
Atalarından gördükleri asırlık yöntemi kullanıyorlar - Sayfa 2

Konya'nın en yüksek rakımlı bölgelerinden Hadim ilçesindeki Gezlevi Mahallesi'nde ve Taşkent ilçesinin mahallelerinde atadan kalma " kuyulama" yöntemiyle besinler toprak altında saklanıyor.

213
Atalarından gördükleri asırlık yöntemi kullanıyorlar - Sayfa 3

Köylülerden bazıları, eski zamanlarda buzdolabı olmadığı için peynir ve et gibi ürünlerin de toprak altına gömüldüğünü anlattı.

313
Atalarından gördükleri asırlık yöntemi kullanıyorlar - Sayfa 4

Atadan kalma yöntemi devam ettiren 59 yaşındaki Hüseyin Vurgun, toprak altına gömülen özellikle patates, havuç ve turbun toprak altında hem lezzetinin arttığını hem de bozulmaması için muhafaza edildiğini dile getirdi.

413