Hünnap üretimine 8 yıl önce 20 dekar alanda başladığını belirten Karan, "Bahçemizi her yıl büyüterek bu yıl 130 dekara çıkarttık. Yaklaşık 13 bin dikili ağacımız var." dedi.
Hünnap üretiminin il genelinde yaygınlaştığına işaret eden Karan, hünnabı geliştirmek, çoğaltmak ve insanlara sunmak için çiftçiler olarak gayret içine girdiklerini anlattı. Hünnap meyvesinin sağlık meyvesi olduğunu vurgulayan Karan, şunları kaydetti: "Hünnabı tarımsal ilaç kullanmadan üretiyoruz. Bağışıklık sistemi başta olmak üzere vücudun sistemlerini destekleyen hünnabın binlerce yıllık Çin tıp kitaplarında sağlık için kullanılan bir meyve olduğunu gördük. Hünnap meyvesi Çin`de çok miktarda üretiliyor, 30`un üstünde endüstriyel kullanımı var. Hünnap hem lezzetli tadıyla hem vücuda faydasıyla vitamin ve mineral açısından da zenginliğiyle gerçekten mükemmel bir meyve."