Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında soruşturma kapsamında “İhaleye fesat karıştırma” ve “görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla gözaltına alınan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin köseler ve Özel Kalem Müdürü dahil 18 kişi tutuklanmaları talebiyle Beykoz Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkeme Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler dahil 13 kişi hakkında mahkeme tutuklanma kararı verdi. 5 kişi hakkında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "İhaleye fesat karıştırma" ile "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üyelik ve yardım" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Beykoz Adliyesi'ndeki işlemleri tamamlandı. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in de aralarında bulunduğu 13 şüphelinin tutuklanmasına, 9 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

KİM, HANGİ GEREKÇEYLE TUTUKLANDI?

Başkan Alaattin Köseler ve Sosyal Hizmetler Müdürü Orkun Kalonya "İhaleye fesat karıştırma suçlamasıyla" tutuklanırken, Özel Kalem Müdürü Veli Gümüş, Hakan Unutur, Havva Dindar, Mahmut Adalı, Metin Ülgey, Mustafa Karadağ, Onur Demirci Serdar Karahan, Tamer Çapraz, Uğur İnci ve Yusuf Karaaslan “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üye olma ve ihaleye fesat karıştırma” suçlarından tutuklandı.

Savcılığın tutuklama talep ettiği Beykoz belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Gülten Tozanlı ve diğer 4 kişi ise serbest bırakıldı.

Köseler

"BEN BU KONULARIN HİÇBİRİNİN TARAFI DEĞİLİM"

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, savcılık ifadesinde ihalelere katılan firmaların temsilcileriyle hiçbir şekilde odasında veya başka mahalde görüşmediğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı: İş yoğunluğu ve hayatın akışında benim ihale süreçleri ile ilgili bir bilgi sahibi olmam söz konusu değildir. Bana ifade ettiğiniz şekilde ihale şartnamesi oluşması sürecine dahilim yoktur. Ne kadar hukuksuzluk varsa hiç kuşkusuz araştırılması gereken konulardır. Ancak ben bu konuların hiçbirinin tarafı değilim. Ben yinelemek isterim ki hiçbir firma temsilcisini odama kabul etmediğim gibi hiçbir personele bir firma ile ilgili talimat ve yönlendirme yapmadım. Veli Gümüş'ün ihale süreçlerine müdahil olduğuna dair bana ulaşan bir serzeniş olmadı. Onun eylem ve işlemlerini her zaman takip etmem mümkün değildir.

Köseler, polislere verdiği ifadesinde ise Beykoz Belediyesinin kendisine tahsis ettiği makam aracı haricinde kullanımda olan menkul veya gayrimenkul mal varlığının olmadığını savundu. Beykoz Belediyesinde ihaleleri organize eden ve imza atan yetkili müdürün olduğunu belirten Köseler, kendisine isnat edilen suçlamaları derin bir üzüntü içerisinde karşıladığını dile getirdi.

İmamoğlu'ndan Beykoz Belediye Başkanı Köseler'in tutuklanmasına tepki İmamoğlu'ndan Beykoz Belediye Başkanı Köseler'in tutuklanmasına tepki

OLAYIN GEÇMİŞİ

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in de aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında "ihaleye fesat karıştırma", 17 şüpheli hakkında da "ihaleye fesat karıştırma" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üyelik ve yardım" suçlarından yakalama, gözaltı, arama ve el koyma talimatı verilmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Köseler ile 20 şüpheli 27 Şubat'ta gözaltına alınmıştı.

Etrafı polis bariyerleriyle çevrilen Beykoz Belediye binası basılmıştı. Polis, sabahın erken saatlerinde belediyede arama yapmış ve evraklara el koymuştu. Evraklar, torbalarla emniyete götürülmüştü.

Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nden aday olan Alaattin Köseler, yüzde 45.87 oy oranıyla Beykoz Belediye Başkanı olarak seçilmişti.

Kaynak: Haber Merkezi