Belirlenen tutarın altında kalan miktarların şubelerden çekilip yatırılmasına izin verilmeyecek, bu işlemlerin sadece ATM'ler aracılığıyla gerçekleştirilebileceği ifade edildi. Bu kararın büyük tepkilere neden olduğu ve tüketici mahkemelerinin de bu karara itiraz edeceği belirtildi.
Özellikle banka veznelerinden nakit para çekme ve yatırma limitinin 20 bin TL'ye çıkarıldığına dair bilgi verildi. Bu kararın özellikle okuma yazması olmayan kişiler, teknolojiyle arası iyi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar ve emekliler tarafından tepkiyle karşılandığı ifade edildi.
Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, bankaların ATM'lerde işlem yapmayı zorunlu hale getirmesinin tüketici haklarına aykırı olduğunu belirtti. Bankaların ATM limitlerinde artışa gidebileceği ve belirlenen tutarın altında kalan nakit para yatırma ve çekme işlemlerinin sadece ATM'ler üzerinden yapılacağı iddiası gündeme geldi.
Ziraat Bankası'nın Genel Müdür Yardımcısı ve Halkbank'ın Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi olan Prof. Dr. Şenol Babuşçu, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı olarak alınan kararı değerlendirdi. Babuşçu, veznelerin para çekme işlemleriyle meşgul olması ve diğer finansal hizmetleri sunamamaları nedeniyle bankaların bu uygulamaya geçtiklerini belirtti.