Ankara'nın Çankaya ilçesinde Konur Sokak'ta toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, polisin uyarılarına rağmen dağılmayarak yürüyüşe geçti ve güvenlik güçlerine direndi. Yaşanan gerginliğin ardından 30 kişi gözaltına alındı.
Polis Müdahalesi ve Gözaltılar
Ankara Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada, eylemcilerin polis uyarılarını dinlemediğini ve yasadışı eyleme devam ettiğini belirtti. Müdahale sonucunda gruptan 9'u kadın, 21'i erkek olmak üzere toplam 30 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.
Sosyal Medyada Yayılan Asılsız İddialara Valilikten Yanıt
Olayla ilgili sosyal medyada ve bazı basın organlarında, "erkek polislerin kadın bir göstericiyi gözaltına alırken üstünü açtığı" iddiaları gündeme geldi. Ankara Valiliği, bu iddiaları yalanlayarak, gözaltına alınan kişinin aslında 1998 doğumlu M.B. adlı bir erkek olduğunu açıkladı.
Yapılan incelemelerde, M.B.'nin eylem sırasında yüzünü kırmızı bir kaşkolla kapattığı, üzerinde kot pantolon, deri ceket ve tişört bulunduğu tespit edildi. Ancak gözaltı sırasında polise direnmesi nedeniyle üzerindeki kadın iç giyiminin görüntülere yansıdığı belirtildi.
Valilik açıklamasında ayrıca, M.B.'nin geçmişte yasadışı eylemlere karıştığı, müstehcen görüntülerin yayılmasına aracılık ettiği için davalarının bulunduğu ve 2020'de "yasadışı örgüt propagandası" suçundan gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
"Kasıtlı Bilgilere İtibar Edilmemesi" Uyarısı
Valilik, kamuoyunun hassasiyetinin istismar edildiğini vurgulayarak, olayla ilgili kasıtlı olarak yayılan yanlış bilgilere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.
Bu olay, izinsiz gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahale prosedürleri ve sosyal medyada dezenformasyonun etkisi konusunda yeniden tartışmaları gündeme getirdi.
#Ankara #Çankaya #İzinsizGösteri #PolisMüdahalesi