Beyaz Saray'da konuşan Trump, Kanada'nın yıllardır kereste ve süt ürünlerine uyguladığı gümrük vergisiyle kendilerini "kazıkladığını" ifade etti.
Trump, Kanada'nın yüzde 250 gümrük vergisi uyguladığını ifade ederek, hiç kimsenin bundan bahsetmediğini söyledi.
Bunun ABD'li çiftçilerden faydalanılması anlamına geldiğini belirten Trump, "Artık böyle bir şey olmayacak. Onlar bunu düşürmedikçe aynı tarifeyle karşı karşıya kalacaklar ve bu da mütekabiliyet anlamına geliyor. Bunu bugün de yapabiliriz, pazartesi ya da salı gününe kadar da bekleyebiliriz ama yapacağımız şey bu. Aynı tarifeyi uygulayacağız. Bu adil değil, hiçbir zaman da adil olmadı" diye konuştu.
"KAZIKLANDIK"
Trump, ABD'nin hemen hemen her ülke tarafından "kazıklandığını" ve buna bir son verilmesi gerektiğini söyleyerek, ilk döneminde bunu durdurduğunu, şimdi de durduracağına vurgu yaptı.
Hindistan'ın da ABD'ye yüksek tarifeler uyguladığına dikkat çeken Trump, "Hindistan'a bir şey bile satamıyorsunuz" dedi. Trump, Hindistan'ın gümrük vergilerini düşürmeyi kabul ettiğini söyledi.
Çin ve birçok ülkeyle de benzer durumu yaşadıklarını aktaran Trump, "Avrupa Birliği (AB) de bu ülkeyi korkunç bir şekilde suiistimal etti. AB, ABD'den faydalanmak için oluşturuldu ve faydalandılar da ama ben görevdeyken faydalanmıyorlar" dedi.
Öte yandan Trump, tarifeler konusunda her zaman değişikliklerin ve ayarlamaların olacağını söyledi.