Vietnam'ın Dong Nai eyaletindeki Long Khanh kentinde, 30 Nisan'da bir fırından alınan "banh mi" sandviçlerini tüketen 560'tan fazla kişi gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

BBC'nin haberine göre, Long Khanh yetkilileri, zehirlenen kişilerden 12'sinin durumunun ağır olduğunu, şimdiye kadar 200 kişinin ise hastaneden taburcu edildiğini açıkladı. Bölge Sağlık Müdürlüğü, durumu ağır olan hastaların kan örneklerinde "E.coli" bakterisi bulunduğunu duyurdu. Bu bakteri, taze et, peynir ve meyvelerde bulunabilen ve gıda zehirlenmesine neden olabilen bir mikroorganizmadır.

Yetkililer, günlük yaklaşık 1100 sandviç üreten fırının geçici olarak kapatıldığını ve yapılan ilk incelemelerde gıda güvenliği ihlallerinin tespit edildiğini belirtti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Zehirlenmelerin sıcak hava dalgası nedeniyle sandviç malzemelerinin bozulmasından kaynaklandığı tahmin ediliyor. Geleneksel bir Vietnam sokak yemeği olan "banh mi", genellikle baget ekmeği arasına turşu ve soğuk et ezmesiyle hazırlanıyor. Hastaneye başvuran zehirlenme vakalarının sayısının artmaya devam ettiği bildirildi.

Kaynak: AA