Kurban Bayramı her sene kutlanan dini bayramlardan biridir. Kurban Allah’a şükretmek, teşekkür etmek ve varlığına inanışı göstermek için yapılan bir ibadettir. Kurban Bayramı, İslam inancına göre, Hicri takvimin Zilhicce ayının 10. gününden başlar ve 4 gün sürer. Ramazan Bayramı’ndan sonra kutlanan Kurban Bayramı’na dair detaylar vatandaşların gündemini oluşturuyor. Peki “Kurban Bayramı tatili kaç gün 2024? Kurban Bayramı’na kaç gün kaldı? Kurban Bayramı hangi aya denk geliyor?” İşte araştırılan soruların yanıtlar…

Kurban Bayramı'na 1 ay kala fiyatlar ortaya çıktı. Büyükbaş fiyatı arabayla  yarışıyor

2024 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?  

2024 yılının ikinci dini bayramı Kurban Bayramı’nın hangi aya denk geldiği ve kaç gün kaldığı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 2024 yılında Kurban Bayramı'nın arefe günü 15 Haziran Cumartesi gününe denk gelmektedir. 2024 yılında Kurban Bayramı ve denk geldiği günler şu şekilde sıralanmıştır;

- Kurban Bayramı Arefe günü: 15 Haziran 2024 Cumartesi idrak edilecek. 

- Kurban Bayramı Birinci Gün: 16 Haziran 2024 Pazar günü kutlanacak. 

- Kurban Bayramı İkinci Gün: 17 Haziran 2024 Pazartesi günü kutlanacak. 

- Kurban Bayramı Üçüncü Gün: 18 Haziran 2024 Salı günü kutlanacak.

- Kurban Bayramı Dördüncü Gün: 19 Haziran 2024 Çarşamba günü kutlanacak. 

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024?

2024 yılında Kurban Bayramı tatili toplam 4,5 gündür ve resmî tatil olarak geçmektedir. 15 Haziran 2024 Cumartesi yarım gün saat 13.00 itibarıyla başlayacak olan tatil, 19 Haziran Çarşamba dahil olmak üzere kadar devam edecektir.

KURBAN KESMENİN ANLAMI VE ÖNEMİ NEDİR?

Kurban kesmenin gerekliliklerini yerine getiren kişiler, ilk önce çevresinde yer alan ihtiyaç sahiplerini mutlu ederler. Kardeşliğin, birlik ve beraberliğin anlamını taşıyan Kurban Bayramı, yardımlaşmanın en çok hissedildiği bir dönemdir.

Kardeşlik ve yardımlaşma senenin her gününde ve her anında akla getirilmelidir. Hz. Peygamber, kurban Bayramı’nda Allah katında en sevimli ibadetin kurban kesmek olduğunu, kurban kesilir kesilmez Allah katında kabul olacağını ve kurban edilen hayvanın boynuzu, tırnağı da içinde olacak şekilde her şeyinin kişinin sevap hanesine yazılacağını dile getirlmiştir. Bu durum da İslam'da kurban kesmenin çok ayrı bir yere sahip olmasını sağlamıştır.

Kaynak: istiklal.com.tr