4 Mayıs saat 16:45 itibariyle karar verilmiştir ki bu vakitten sonra başbakanın profili düşük olacak tabi diyenler oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakacağını açıklamasından sonra herkesler 'Yeni başbakanın profili nasıl olacak?' sorusunun cevabını arar oldu.

Bir zamanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın metin yazarlığını yapan şimdilerde AK Parti milletvekili olan Aydın Ünal "Bundan sonra gelecek başbakanın profili daha düşük olacak" demiş. Bu açıklamaya sahiden mi?, öyle mi olacakmış?, hadi be oradan restini çekenlerin yanında 4 Mayıs saat 16:45 itibariyle karar verilmiştir ki bu vakitten sonra başbakanın profili düşük olacak tabi diyenler oldu.

Davutoğlu’ndan boşalan koltuğa gelecek başbakanın daha sıska ya da daha cengaver olmasını savunanların tezine bir göz atalım.

Yeni başbakanın düşük profilli olacağını savunanlar;

- Devlet işlerinde durmak olmaz her gün imzalar atılacak, kararlar alınacak, atamalar yapılacak, görevden almalar gerçekleşecek lakin bunlar yapılırken üst makamdan ‘şittt, çırt, sakın ha!’ denildiği taktirde hiç bir işlem yapmayacak.

- Devletin demirbaşına bir iğne dahi alınacak olunsa sabahtan akşama akşamdan sabaha kadar düşünülecek ama son kararı da kendisi veremeyecek.

4 Mayıs itibariyle Türkiye başkanlık sistemine geçmiş bulunmakta o vakit düşük profilli başbakan ne alaka bilakis daha güçlü daha otoriter, kodun mu oturtan yani yumruğunu masaya vuran güçlü bir başbakan olmalı diyenlerin tezi;

- Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi çalışmalarında gece gündüz demeden çalışılıp en geç kasım ayında bu işi bitirip vatandaşın önüne referandum sandığını koymayan.

- Vize konusunda AB’ye, Suriye konusunda ABD ve Rusya’ya, İslam coğrafyasında kaos ve fitne oluşturan İran’a kafa tutamayan.

- Terör örgütü PKK sevicisi olan HDP’lilerin vekil rütbesini (dokunulmazlıklarını kaldırmak) sökemeyen.

- Bölücü terör örgütü elebaşlarını Kandil’den, FETÖ elebaşısını ise sığındığı malikaneden getirtemeyen.

- Doğu ve Güneydoğu’da devam eden temizlik operasyonlarında en kısa zamanda sonuç alamayan.

- Muhalefet parti liderlerini parmağında oynatamayıp onları peşinden koşturtamayan.

- Her konuştuğunda her paragrafı, her satırı, her bir cümlesi hem dünyada hem Türkiye’de gündem olmayan.

- Olası kargaşa, kavga, gürültü, patırtı, çatırtılı ortamdan çıkmayı başaramayan bir başbakanın kim olursa olsun koltuğunda duramayacağı, anında gideceğini savunanlar.

65’inci hükümetin başbakanı yaptığı ve yapacağı icraatları nedeniyle hamaratlı bulunup beğenilecek mi yoksa yeteneksiz bulunuz gönderilecek mi? Kısa bir aradan sonra test edip göreceğiz.

Öngörüm: Yeni Başbakanımız ne Damat, ne Bekir Bozdağ ne de Mehmet Ali Şahin olacak. Davutoğlu'ndan boşalan koltuğa Yan Numan Kurtulmuş ya da Binali Yıldırım oturacak.