ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR’E MEKTUP

Bugün yine aklıma sen geldin Ömer.

O gece yaşadığın acıları tekrar yüreğimde hissettim. Tüylerimizi diken diken eden o gece yaşadığın hüzün.

Dualarımız sizlereydi Ömer!

Bizler seni bilmezdik Ömer.

Seni sadece silah arkadaşların, akrabaların ve komşuların bilirdi Ömer, şimdi seni bir millet belki bir dünya tanıdı Ömer.

Hem de ne tanıdı. Dualarla, minnetlerle ve hasretle Ömer,

O tertemiz yüzünün olduğu üniformalı resmin gözlerimin önüne gelince dünyanın tanıdığı yiğit kahraman siz şehitleri millet dualarında hiç unutmadılar Ömer.

O ihanet gecesinde 250 kahraman şehit verdik toprağa Ömer. O gecenin belki de şehitlerin komutanı sendin Ömer.

İlk kurşunla münkir münafık hainlerin başında ki şerefsiz alçağı gebertip leşini yere sermiştin Ömer.

Kahraman komutanın Zekâi Aksakallı paşanın vur emrini anında kuşkusuz yerine getirmiştin Ömer. Helalleştikten sonra…

Evladın, eşin, ailen ve istikbâlin vardı Ömer. Ama sen yaşadığın cennet vatanın istiklâlini, istikbalini ve ikbâlini düşündün. Aslında hakikatte aileni de, milleti de, vatanı da ve âlemi İslam’ı düşünerek kendini feda ettin Ömer.

Vallahi de siz yiğitleri çok seviyoruz. Billahi de siz kahramanları çok seviyoruz. Biz sizleri çok sevdik Ömer.

Senin o alçak haini geberttiğin görüntüler gelince ekrana keyif veriyor seyretmek millete Ömer.

Ah birde seni de görseydik o esnada biliyor musun Ömer, artık bu ülkede yeni doğan çocuklara senin ismin veriliyor. Ömer Halisdemir.

Okullarında, camilerinde ülkenin her şehirlerinde sizlerin isimleri veriliyor ve daha nice yerlerde siz yiğit kahraman şehitlerimizin isimleri yâd edilecek.

Vatan evlatlarına senin yiğit kahramanlığın anlatılıyor Ömer.

Bu ülkenin çocukları yıllarca siz kahraman şehitlere hep şiirler mektuplar yazacak. Destanınızın resimlerini çizecekler Ömer.

O üniformalı resmin var ya! Yüreğimizi yakan o bakışların var ya Ömer. Ne mutlu sizlere, Allah sizleri sevmiş ki sizlere böyle bir şehitlik payeleri nasip etmiş Ömer.

Öldüğünü bilmeyen diriler zümresine girdin.

Evet, Ömer! O gece millette çıkmıştı durulur muydu hiç evde. Siz kahramanların işaretini almıştı millet ülkenin her yerinden ama nasibi olanlar sizlermişsiniz Ömer.

Ölenler olacak ki, millet yaşasın. Siz yiğit kahraman vatan evlatları vatan bölünmesin ay yıldız dalgalansın ezanlar susmasın diye öldünüz Ömer. Ama öldüğünüzü bilmeyen dirilersiniz şimdi.

Senin gibi nice yiğit kahramanları var milleti vahdetin Ömer!

Ailelerini terk edip tek başlarına münkir münafık hainlerin karşına çıkan Şerife, Sema, Derya, Mine, Adeviye, Safiye, Fikriye, Türkan gibi aziz milletin bu zaman da izzetli gazi kadınları var Ömer.

Küçük çocuklarını evde tek başına bırakıp arkasına dahi bakmadan görevinin başındayken hainlerin bombasıyla kahraman silah arkadaşlarıyla birlikte şehit olan Demet, Gülşah, Kübra, Zeynep, Cennet, Selda, gibi asil milletin bu zaman da asaletli şehit kadınları var Ömer.

Tankların karşısına tereddüt etmeden devleti, milleti, vatanı ve bayrağı için ölümü göze almış çıkan necip milletin bu zaman da Yiğit Metin’leri var Ömer.

Yaralandıkları halde devletin bekası için malını feda ederek tarlasında ki saman balyalarını yakan mümtaz milletin bu zaman da Kahraman Hicabi’leri var Ömer.

Yanındakiler vurulduğu halde geri dönmeyen kahraman ırkın yiğit şehit vatan evlatları vardı. Baba oğul birlikte şehitlerimiz vardı. Milletin nice yiğit kahraman şehit gençleri, yaşlıları ve kadınları vardı. Anadolu vardı. Sizler vardınız Ömer.

Ne mutlu sizlere, siz şehitlerimizin haklarınızı ödeyemeyiz Ömer.

Vatan size minnettardır Ömer.

Evet, Ömer millet siz yiğit kahraman vatan evlatlarını dualarla, minnetle ve hasretle hatırlayacaklar. Unutmayacaklar sizleri Ömer.