Gece dizi sitelerine bakıyordum. Yabancı dizi izlemek en büyük hobilerimden biri.

Sitelerden birinde durdum ve yeni başlayan dizileri araştırmaya başladım. Helix vardı önce daha sonra Bitten dizisine rastladım. Bitten dizisi kısmen iyiydi ama istediğim tarz da değildi.

Bulmam zor olmadı…

Reign

Reign dizisi …Evet,evet aradığım buydu…Saltanat dizisi…

Sonunda dizimi buldum ve ilk bölümü ile kendine çekti beni. 15 .yy Fransa’sında geçiyordu olaylar.

İskoç Kraliçe Mary’nin bilinmeyen ve daha önce anlatılmamış iktidara yükselme hikayesi; 15 yaşında ve Prens Francis ile nişanlıyken Fransa’ya gelmesi ve üç yakın arkadaşıyla yaşadıkları anlatılıyor. Öfkeli düşmanlar, karanlık güçler ve cinsel entrikalar dünyasında sarayda yaşarken hayatta kalma hikayesi.

Hikayemizin ana teması buydu.

Tarihi dizilerde daha çok savaş ve kasvetli bir durum hakim…Ama bu dizide böyle bir durumdan söz edemeyiz. Aşk ta var , heyecan da var , savaş ta var ve en alasından dram da var…

Oyunculuklara söylenecek söz yok…

Adelaide Kane , İskoç Kraliçesi Mary karakterini başarıyla canlandırıyor…Bizde ki Hürrem karakterine benzeyen Kraliçe Catherine de’ Medici rollünü usta oyuncu Megan Follows canlandırıyor.

Dizi muhteşem diyebilirim…

Paganistlikte var dizide…

Paganizm kökenleri dünyanın kadim doğa dinlerine uzanan spiritüel bir yaşam tarzıdır. Temelde kökleri Avrupa’nın eski dinlerindedir. Her şeydeki kutsallığa dair bir inanç dünyanın her yerinde bulunabilir. Paganlar bunu mirasları ve kökenleri olarak görüp, bunların modern yaşama uyumlu olacak şekilde adapte edilmiş formlarıyla, öncüllerinin inanç ve değerlerini korurlar. Doğanın kutsallığını kutlar ve her şeyde var olan ilahiliğe -evrenin içinden akan ve hem görülebilen hem de görülemeyen bilinemez tine– saygı duyarız.[1]

İçinde barındırdığı gizem duygusu diziye ayrı bir hava katmış…

Muhakkak izlemenizi öneririm…

[ 1] Pagan.psisik.com