Düşünün bugünkü Ortadoğudaki örgütleri Ensar el İslam, Cemaat Ensar el Sunna, Jaish el Muhacirin vel Ensar, Cemaat el-Tevhid vel-Cihad, Irak El Kaide'si, Mücahidin Şura Konseyi bu listenin ucu Bin Ladin'e kadar gidiyor burada bırakalım. Bu örgütler IŞİD dostu örgütler. Böyle bir terör örgütünün mesken tuttuğu bir alanı ele geçirmenin ne demek olduğunu anlıyor musunuz? Sonuçların vahimliğini görebiliyor musunuz?

Musul'u, Kerkük'ü almak demek kısaca başımıza biraz da bela almak demek. " Zor bela sakinleştirebildiğimiz terör örgütü gitti yerine bunlar geldi " diye gazeteler de manşetlere rastlamayalım. bölgeleri ele geçirdiğimiz zaman. Zamanın da teröristlerin bize yaşattıklarını biliyoruz. Sağda solda patlayan bombalar asker araçları. Aynısının daha vahimi yaşanır ülkemiz de. Tabii ki yakın zamanda geçmiş, mübarek kandil hürmetine Allah tüm Müslüman alemini korusun. Ama dediğim gibi o bölgeler bize sorun getirir. Tamam kısa vadede iyi olur fakat uzun vadeyi düşünmek lazım. Öyle savaşa gir al demek basit kaçabilir. Neden Bahçeli, Nato vs. oralara askeri müdahalede bulunmamızı istiyor? Başımıza belayı alalım da bunlardan prim yapan akbabalar kazansın diye mi?

Aslında bizi bugünkü duruma sokanlar, zamanın da misakı milliyi iyi birşeymiş gibi reklamlarını yaparak çoğu devlete imzalatan zihniyettir. Ellerimizle alın bu topraklar sizin demişiz. Şarapları da açmışız kahkahalarla içerken yapmışız bunu hemde. Türk milleti masada toprak veriyor abi. Metehan duysa Türk olduğuna utanırdı heralde.

Konumuza dönelim. Musul ve Kerkük Işid'in den Esad'ına kadar herkesin Türkiyeye bela olmak için provoke ettiği bi bölge olarak görüyorum. Musul'u Kerkük'ü vermek kolay oldu ama almak bu kadar kolay olamaz. Kısaca Hükümeti aslında zor günler bekliyor. Hükümetin yapacağı yanlış adım kötü sonuçlar doğurabilir. Onun için birlik olalım dua edelim. İster Hükümet karşıtı olun, ister hükümet yanlısı, bu ülke hepimizin ortak gururu, ortak amacı. Bu ülke varsa biz varız. Allah İslam alemine zeval verilmesine izin vermesin. Amin