FETÖ’nün legal ve illegal bağlantıları

FETÖ'nün legal ve illegal yapısı iç içe olup, bunları kesin bir şekilde birbirinden ayırma imkânı yoktur.

FETÖ'nün legal ortamdaki sözcüsü durumunda olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil'in bu göreve atanmadan önce;

1996 yılında Antalya İl İmamı olarak vazife yürütürken İzmir İl İmamı olarak atanmıştır.

1997 yılı itibarıyla Zaman Gazetesi İzmir Bölge Koordinatörlüğü görevine getirilmiştir.

2001 yılı itibarıyla FETÖ Ege Bölgesi Koordinatörü olmuştur. 2004 yılında Zaman Gazetesi İngiltere Temsilciliği görevine atanmıştır.

Türk diplomatlardan dahi vize isteyen İngiltere, Mustafa Yeşil'e İngiliz pasaportu vermiştir.

Akabinde FETÖ kontrolündeki çeşitli basın yayın kuruluşlarında çalıştıktan sonra Gazeteciler Yazarlar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur.

FETÖ'nün Türkiye Mütevellisi içerisinde yer alan emekli vaiz Mustafa Özcan, bir yandan FETÖ kontrolündeki legal kuruluşlardan Sema Hastaneleri'nin yönetim kurulu başkanı olarak faaliyet gösterirken, diğer yandan illegal alan içerisindeki ülke ve il sorumlarına talimat verebilmektedir.

Bu durum FETÖ'nün işleyişini ve organizasyonunu ortaya koymaktadır.

Bu kapsamda, illegal alanında faaliyet gösteren bir mensup zaman içerisinde legal kanada geçebilirken, başka birisi de legalde faaliyet gösteriyor gözükürken aslında illegal alanda yer alabilmektedir.

FETÖ içerisinde legal ve illegal yapı birbirleri içerisine girmiş olup, legal yapı illegalite için hem maske görev sağlayarak gizlenme imkânı yaratmakta hem de koruma zırhı sağlamaktadır.

Örnek basın mensubu ya da STK temsilcisi sıfatıyla sağlanan ifade özgürlüğü ve kısmi dokunulmazlık imkânları gibi. FETÖ'nin çoğu il ve ilçe imamının FETÖ kontrolündeki bir eğitim kurumunda yönetici ya da öğretmen olması, bunun açık bir örneğidir.

Kurumsal anlamda ise özellikle medya organları vasıtasıyla bir yandan illegal yapının gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler masumane ve kamu yararına çalışmalar olarak gösterilirken, diğer taraftan ise kendilerine engel, düşman veya rakip olarak görülen devlet yöneticileri ve kurumları ise suçlu gösterilmeye, itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır.

FETÖ kamuoyu nazarında insanlara hizmet etmekten başka bir gayesi olmayan, ancak haksızlıklar karşısında susmayan bir yapı olarak gösterilmeye çalışılmaktadır.

FETÖ'nün bir dönem Emniyet Genel Müdürlüğünden Sorumlu İmamı olan ve 05.02.2014 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanından yurt dışına kaçan Kozanlı Ömer (Kod) şüpheli Osman Hilmi Özdil'in yurt dışına çıkış yapmadan önce kullandığı 0533 404 92 92 nolu telefonun irtibatları arasında;

Mustafa Özcan, Mustafa Yeşil, Şerif Ali Tekalan (Fatih Ü. Rektörü), Hidayet Karaca (Samanyolu TV Genel Yayın Yönetmeni), Cemil Koca (Ankara İl imamı), Yusuf Beşikçi (Boğaziçi Danışmanlık Yöneticisi), vb. şahıslar bulunmaktadır. (HTS İncelemeleri)

FETÖ'nün bir dönem MİT'ten sorumlu imamı olan, 04.02.2014 günü İstanbul Atatürk Havalimanından yurt dışına kaçan Dr. Sinan (Kod) Murat Karabulut'un irtibatları arasında FETÖ'ye ait Türkiye Genç İşadamları Derneği Konfederasyonu (TUGİK) Eski Başkan Yardımcısı Hazım Sesli55 bulunmaktadır ve şüpheli Ankara Samanyolu Okullarına sık sık gitmektedir. (HTS İncelemeleri)

FETÖ'nün TSK bir dönem sorumlusu Hamdullah Öztürk, Zaman Gazetesi yazarıdır ve hali hazırda FETÖ'nin Brezilya Ülke Sorumlusu olarak görev yapmaktadır. Bütün bunlardan çıkan sonuç, yapının legal ve illegal kanadı iç içe hareket ettiğidir.