FETÖ’nün faiz imamı acaba kim?

FETÖ ile ilgili onlarca iddianameler hazırlandı. Bütün kirli işleri ile ilgili ifşaatlar yapıldı. Hatta Ankara'da ki bir davada savcı, sanığa “fuhuş imamı kim?” diye sordu.

Her şeyin bir imamı olduğuna göre insan FETÖnün faiz imamı acaba kim diye merak etmiyor değil.

Çünkü yıllarca başta elebaşı Gülen olmak üzere örgüt mensupları yargıdaki yapılanmaları sayesinde binlerce dava kazandı ve bu davalardan hayli faiz elde edildi.

Bahsettiğim zamanlarda yargı ellerinde olduğu için faizin, açılan davalarda talep edilen anaparadan çok daha fazla gelir getirici bir özelliği vardır. Olması gereken yasal faizden çok daha fazlasını isteyebilmişler ve birçok kere de muvaffak olabilmişlerdir diye düşünmekteyim.

Ama asıl gelmek istediğim husus şu, kendilerini çok dindar gösteren bir grubun ve tabi ki de özellikle de elebaşı Gülen'in faizin haram olduğu halde nasıl oluyor da faiz isteyebildikleridir.

Mutlaka bu işlerden de sorumlu bir imamları vardı. Çünkü dindar olan ya da dindar olduğunu zanneden tabanın bir şekilde ikna edilmesi gerekmekteydi. Tabanın faiz hakkında bildiği şey faiz almanın kişinin annesiyle Kâbe'de zina etmesine denk olduğudur.

Sadece kendi yaşadıklarımı paylaşmam bile yeterlidir. Elebaşı Gülen, ta Pensilvanya'dan hakkımda suç duyurusundan bulunmaktan başka Asliye Hukuk Mahkemelerinde defalarca her biri 50 Bin tl olmak üzere tazminat davaları açtı ve her birinde de faiz talep etti.

Bir başka örnek ise şöyle; hakkındaki bir haberden dolayı yayın durdurma yasağı çıkarttı ve benden avukatlık ücreti ile % 2 Liralık faiz istedi.

Diğer davalar öylece kaldı. Ama 15 Temmuz'a rağmen Ankara'dan bana bu alacakla ilgili icradan bir ödeme emri geldi.

Terörist elebaşı Gülen, 15 Temmuz'un üzerinden dört ay geçmesine rağmen bana icra yoluyla % 2'lik faiz talebini yinelediğine göre biz bu durumu annesi hanımefendiyle Kâbe avlusunda zina etmek ısrarına mı bağlayacağız?

Ben bir insan olarak bağlamam…

Ama ısrar eden o…

15 Temmuz'dan önce Gülen'in bu tazminat davaları açamayacağını; Gülen yapılanmasının bir terörist yapılanma olduğuna göre bu davalar ile istenilen paranın devlet eliyle örgüt'e yardım ve yataklık olacağını yazdım ve söyledim.

Davaları kazansaydı, tazminat ödemelerini yapan her bir şahıs terörist olurdu.

15 Temmuz olmasaydı bile ben, zaten beş kuruşum yok ama, olsaydı bile benden alınacak paranın terör örgütüne yardım olacağından için ne yapar eder beş kuruş ödemezdim.

Bir de; işin faiz kısmından dolayı, yani Gülen'in annesiyle zina etmiş olma ihtimaline gönlüm razı olmazdı.

Demek ki, 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesi Gülen'in açtığı tazminat davalarını durdurmuş, dolayısıyla onun ve annesinin çok büyük bir günah içerisine düşmelerine de mani olmuştur.

Hadi yine iyisin…