Dokunulmazlık tartışmaları yıllardır yapılır durur. Bu konu gündeme geldiğinde yine o kısır tartışmalardan olacak ve bir arpa boyu yol alınamayacak dedim.

Dokunulmazlık tartışmaları yıllardır yapılır durur. Bu konu gündeme geldiğinde yine o kısır tartışmalardan olacak ve bir arpa boyu yol alınamayacak dedim. Ama öyle olmadı. Ak Parti ve MHP’nin kararlı duruşu sayesinde artık dokunulmazlıklar belli ölçüde kalktı.

Söz gelmişken şu yanlış anlamayı da düzeltelim. Bundan sonra dokunulmazlık kalktı diye bir durum söz konusu değil. Sadece suça bulaşmış ve mecliste fezlekesi olan vekiller için bu güne kadarki suçlardan yargılanabilmele rinin önü açıldı. Yani milletvekilliği dokunulmazlığı değil milletvekili adıyla dokunulmazlık zırhına bürünüp devlete meydan okuyan gafillerin dokunulmazlıklar ı kaldırıldı.

‘İyi mi oldu kötü mü?’ derseniz. ‘Bal gibi’ oldu demek gelir içimden. Çünkü devlete kurşun sıkanların, askeri, polisi şehit edenlerle birlikte olan, onları savunan her kimse bunun cezasını çekmelidir. Artık bu suça bulaşmak isteyenler birkaç kez düşünürler.

90’lara dönülecek lafları ise sadece safsata. 90’lara dönülmesi için o dönemin yapısal durumunun oluşması gerekir. Şu an da böyle bir şey söz konusu değil. Ciddi oyunların beraberinde getirdiği sonuçlardandı o süreçte yaşananlar. Hatta o süreç bizi 28 Şubata kadar götürdü. Şimdi ne o süreci uygulamaya cesaret edebilirler ne de onlara papuç bırakacak bir devletimiz var. O yüzden 90’lar endişesini bir kenara bırakmalı.

Sözde kürdistan diye tutturan, teröriste övgüler düzen, askere, polise hakaret eden bu sözde vekillerin dokunulmazlığını n kalkması sonucu ceza alacaklarını düşünüyorum. Ceza aldıkları taktirde de millet bunların aslında ne olduğunu daha berrak görecektir.

Bu süreçte birlikte hareket eden ve dokunulmazlıklar ın kalkmasını, kendi liderlerinin fezlekesi de olmasına rağmen, destekleyen MHP’ye de küçük bir parantez açmak lazım. Yine ‘devletçi’ olduklarını ve devletin yanında olduklarını gösterdiler. El ele bu sorunu hallettiler. Ama CHP’yi unuttum sanmayın. Mustafa Kemal’in kemiklerini sızlatan Kemal Bey umarım bir daha bu tip TARİHİ hatalar yapmaz. Yoksa önce millet önünde, sonra da tarih önünde ciddi bir hesap vermek zorunda kalabilir.

HDP’li vekillerin ve bugüne kadar küçük büyük herhangi bir suça karışmış vekillerin dokunulmazlıklar ı kalktığı için yargılanmalarını n önü açıldı. Devlet bekası söz konusu olduğunda cezalanadırılaca klarını onun dışında diğer suçların hafifletici nedenler olacağını düşünüyorum.