Darbe gecesi CIA'nın gölge kuruluşlarının en önemli 10 adamı Büyükada'da Splendid Otel'inde yapılan toplantıda çok önemli bir görüşme yaptı ve kararlar aldı.

Darbe gecesi CIA'nın gölge kuruluşlarının en önemli 10 adamı Büyükada'da Splendid Otel'inde yapılan toplantıda çok önemli bir görüşme yaptı ve kararlar aldı. Büyükada’daki toplantının sırrını çözmeden tam manası ile 15 Temmuz olayının Küresel boyutunu anlayamayız. Bu toplantı ne hikmetse basında çok fazla yer almadı ve hemen konu kapatıldı. O kadar Tv programı yapıldı ama nedense Fetö itirafçıları kadar bu önemli toplantı konuşulmadı. Oysa ki Büyükada toplantısının perde arkasında çok isim ve çok önemli mesajlar var. Bu toplantının şifreleri çok önemlidir. İstihbarat birimleri toplantıya katılan isimleri bir bir deşifre etmeyi başardı. Sır toplantıya katılan isimler hakkında soruşturma başlatıldı.
Büyükada toplantısında, darbenin başarısız olması halinde nasıl bir B planı ve C planı tasarladıklarını bilmeden bu darbenin küresel boyutunu ve görünmeyen tehlikesini anlayamayız. Evet, bu toplantıda darbe kadar Ortadoğu üzerinde Türkiye üzerinden bazı küresel planlarda yapıldı. Büyükada toplantısı birileri tarafından basında çabuk unutulmaya/unutturulmaya başlandı. Bununla birlikte özellikle baktığımız zaman 15 Temmuz darbe girişiminden sonra olayın asıl küresel boyutundan tam manası ile bahsedilmiyor. Olay yavaş yavaş sulandırılmaya başlanıyor. Bu olayın küresel boyutuna Fetö bağlamında bakmak daha doğru olur. Fetö denen örgüt sadece Türkiye’den ibaret değildir. Bir ayağı ABD’de, bir ayağı Vatikan’da, bir ayağı İsrail’de ve en önemli ayağı da İngiltere’dedir. Olaylar hakkında yorum yaparken olayı basite indirgemek yerine, olayın bu boyutunu ciddi ve önemli tespitlerle açıklamalıyız.
Büyükada toplantısında özellikle baktığımız zaman, gizlice özel bir tekneyle Büyükada’ya gelen 10’u yabancı 16 isim, burada da özel bir iskeleye yanaştı. 2 günlük rezervasyonu olan ekip, kalkışma başarısız olunca otelden apar topar ayrıldı. 10 yabancı, 6 Türk’ten oluşan toplantı grubunun başkanı ise eski CIA’ci ve Türkiye uzmanı, Fetö hayranı ABD’li Henri Barkey’di. Bu gelen ekibin özel uzmanlık alanları ise iç savaş ve psikolojik savaş uzmanı olmalarıydı. Bu bağlamda gelen 10 kilit ismi inleyince çok farklı hususlarda meydana çıkıyor. Toplantıya katılan 6 Türk’ün 3 tanesinin misyonu ve eski görevleri çok önemlidir. Özellikle bir Prof.’un ismine dikkat etmek lazımdır. Bu kişinin malum bir vakıfla bağlantısı ve bir araştırma şirketi ile bağlantısı çok önemlidir. Siyasi ayağı da bir hayli önemlidir bu kişinin. Ben Vakfı ve araştırma merkezinin ismini buraya yazmıyorum. Bu hususu araştıran bir kişi eminim ki isimlerden yola çıkarak bu yerlere ulaşacaktır. Toplantıya askeri kanattan da çok tanıdık ve bir o kadar da mazisi karanlık bir isimde katılmıştı. Bu da önemlidir diye düşünüyorum. Katılan bir başka isimde (Burası çok önemli) Vatikan’ın Türkiye’de özel olarak görevlendirdiği bir Kardinal’dir. Bu Kardinalin Büyükada'dan Türkiye'ye yapılacak planlarda Roma-İstanbul-Kudüs hattında önemli bir görevde olduğunu biliyoruz. Bu Kardinal’in ayrıca Fetö ile Dinlerarası Diyalog projesi konusunda sürekli irtibatlı olduğu da bilinmektedir.
Netice itibari ile bizlere göstermeye çalıştıkları cambaza bak oyununu iyi okumalıyız. Bu sefer oyun büyüdü. Birileri Cambazın ipini kesti cambaz düştü öldü. Bütün ahaliyi cambaz öldü cambaz öldü deyip cesedin başına topladılar. İpi kesenlerin bu seferki niyeti bütün Memleketi, bütün Vatanı kısacası Türkiye’yi bölmek, parçalamak ve yutmak!
Daha önce de çok defa söylediğim ve yazdığım gibi; dengeler yeniden kuruluyor. Dünya’da da, Dünya’nın merkezinde de, Türkiye’de de…
Ve son söz: ‘’ Küreselciler ne kadar yukarıdaysa, Türkiye o kadar derindedir. Türkiye’nin bölgedeki derin köklerinin uyanma vakti gelmiştir.’’