Doğuştan kemik erimesi rahatsızlığı bulunan, henüz 3 aylıkken kırıklar tespit edilen bacağına platin takılmasına rağmen iyileşemeyen 1 yaşındaki Yiğit Bilal Bilir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak'ın talimatıyla ameliyat edilmesi için İstanbul'a götürüldü.

İstanbul'a gitmek üzere eşi ve çocuklarıyla Gaziantep Havalimanı'na gelen baba Berat Bilir (33), AA muhabirine yaptığı açıklamada, gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu söyledi.

"Sayın bakanımız Berat Albayrak bizimle çok ilgilendi"
Anadolu Ajansının (AA) , "Yiğit bebek ameliyat olmazsa ayağını kaybedecek" haberinin ardından Sağlık Bakanlığı yetkililerinin aradığını ve bebeğin bilgilerini istediklerini anlatan Baba Bilir, şöyle konuştu:

"Çocuğu durumunu anlattık, sonra tekrar aradılar. Bebekle ilgili elimizdeki raporları istediler, hemen gönderdik. Bize İstanbul'da bir hastane olduğunu ve orada bebeğin ameliyat olacağını söylediler. Sayın bakanımız Berat Albayrak, bizimle çok ilgilendi. Sürekli bizi aradılar, telefonlarımız hiç susmadı. Böyle bir şey hiç beklemiyorduk, aklımızın ucundan bile geçmiyordu. Normalde 25-30 bin lira ameliyat parası istediler ama Sağlık Bakanlığı bu konuya el atınca bize sürpriz oldu. Bir gün içinde her şey halloldu. Allah razı olsun, bize çok yardımcı oldular, çok teşekkür ediyoruz."

Anne Emine Bilir (32) de çocuğu tedavi olacağı için mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bilir ailesi, tarifeli uçakla İstanbul'a gitti.