Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği bünyesinde bu yıl 7'ncisi yapılan etkinlikler kapsamında, kente davet edilen yetimler, organizasyon çerçevesinde teleferikle Uludağ'a çıkıp karın keyfini sürdü.

Bursa İHH Yetim Birimi Sorumlusu İdris Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl mart, nisan ve mayıs aylarında Yetim Dayanışma Günleri kapsamında faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.

Bu süreç boyunca vakıf tarafından birçok ülkede sorumluluğu üstlenilen yetimleri ülkelerinde misafir ettiklerini anlatan Şimşek, "Bu çocuklarımız belki hayatlarında göremeyecekleri manzarayla karşılaşıyorlar. Bu çocuklarımızın zaten Allah'ın bir imtihanı olan yetimlik imtihanları var. Bu burukluğun bir an olsun giderilmesi için bizler imkanlarımız ölçüsünde bu çocuklarımızla gün geçirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

"Yetim gülerse dünya güler"
Azerbaycan Tefekkür Çığır Hareketi Başkanı Yegane Mirzayeva da Bursa İHH'nın davetiyle bir grup Azeri yetim çocuğu Bursa'ya getirdiklerini aktardı.

Çocukların etkinlikten çok memnun kaldığını aktaran Mirzayeva, "Dün akşam bana, 'Yetim olmak bir ayrıcalık bir şeref mi? Okulda herkesten yetim olduğumuzu gizliyorduk. Buraya gelene kadar yetimliğin bir ayrıcalık olduğunu bilmiyorduk, hep sıkıntıydı. Nasıl teşekkür edebiliriz?' dediler. Burada gördükleri ilgi nedeniyle oldukça memnun ayrılıyor." diye konuştu.