Anlık mesajlaşma uygulamaları arasında 1 numaralı koltuğu kimseye kaptırmayan WhatsApp, son dönemde bir hayli eleştiriliyor. Eleştirilerin nedeni ise çok açık: Yenilenen durum özelliği. Bildiğimiz üzere bu özellik sayesinde yazılı durum bölümü kalkmış, yerine fotoğraf ve video paylaşılan durum özelliği gelmişti.

Fakat bu yenilik, WhatsApp'ın beklemediği bir şekilde eleştirildi. Tam da bu güncellemeden sonra App Store ve Google Play gibi uygulama marketlerinde WhatsApp'ın puanı düşmeye başladı.1,2 milyar kullanıcıya sahip olan WhatsApp, değerlendirme puanında Google Play Store'da hızlı bir düşüş yaşadı. 4.4 olan değerlendirme puanı 22 Ocak ve 21 Mart arasında 3.4 puana kadar düştü.



Rakipleri karşısında geride kalmak istemeyen WhatsApp'ın, durumu düzeltmek için sahte hesaplarla atağa geçtiği iddia ediliyor. Son dönemde uygulamaya yapılan yorumlarda da bir tuhaflık göze çarpıyor. Google Play Store'daki WhatsApp uygulamasının altına yapılan ve 5 yıldız verilen yorumlar arasında 'grafikler şahane' ve 'harika bir oyun' tarzında ilginç yorumlar yer alıyor. İşte bu yorumlar da WhatsApp'ın puanı yükseltmek için hileye başvurmuş olabileceği yorumlarına neden oldu.

Bu olaya ilişkin WhatsApp'tan gelen resmi açıklamada ise söz konusu iddialar kabul edilmiyor.

Kaynak: YeniŞafak