Volkswagen ile tedarikçilerin arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Golf'ün üretimine bir süre ara verilebileceği belirtiliyor.

VW ile iki önemli tedarikçisi arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Golf modelinin üretiminin bir süre durdurulacağı belirtiliyor.

Volkswagen'in iddiasına göre, ES Automobilguss vites kutusunda kullanılan dökme demirin, CarTrim ise koltuk kılıflarının tedariğini durdurdu. Her iki şirketin sahibi de Prevent DEV isimli bir firma.

10 BİN KİŞİLİK İŞ KAYBI

Wolfsburg fabrikasındaki Golf üretimi, önümüzdeki hafta 5 gün kadar durdurulacak, bu da 10,000 kişilik iş gücünün kesilmesi anlamına geliyor. Fabrikada aynı zamanda Tiguan SUV ve Touran modelleri üretiliyor.

Tedariğin durması aynı zamanda vites kutusu üreten Kassel fabrikasını ve Passat ve Golf üretimi yapan Zwickau fabrikasını da etkiliyor. Ayrıca Passat üretimi yapan Emden tesisleri de 24 Ağustos'a kadar kapalı.

45 MİLYON DOLARA PATLAYABİLİR

Analist Christian Ludwig'e göre Volkswagen'in bir haftada yaklaşık 45 milyon $ zarara uğrayabilir. Prevent DEV'in demecine göre ES Automobilguss ve CarTrim, VW ile olan anlaşmazlığın Alman markanın birkaç kontratı iptal etmesinden doğduğunu söylüyor. Demeçte "Volkswagen herhangi bir telafi önermediği için, CarTrim ve ES Automobilguss tedariği durdurmak zorunda kaldı." ifadesi kullanılıyor.

ALMAN BASINI NE DEDİ?

Alman basınında çıkan haberler ise tartışmanın ortaklık üzerine yaşanan bir anlaşmazlıkla ve Volkswagen'in fiyatlarda indirim istemesiyle alakalı olduğu yönünde. Otomobil üreticisi, Dieselgate skandalının artan masrafları nedeniyle azalan kâr marjını arttırmak için maliyeti 1 milyar € civarında azaltmaya çalışıyor.

Volkswagen'in, parçaları ES Automobilguss ve CarTrim fabrikalarından icra etmek dâhil, bu noktada izleyebileceği hukuki yolları araştırdığı iddia ediliyor.

Kaynak: Otohaber