Üsküdar Belediyesi’ne ait Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen geceye AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ELFED Başkanı Faik İçmeli, ÜFTUD Başkanı Dr. Faruk Olgunöz İstiklal gazetesi imtiyaz sahibi Hüseyin Arif Çakmak , Esat Kabaklı ve Üsküdar’da yaşayan birçok Elazığlı ve Üsküdarlı katıldı.

‘ELAZIĞ ANADOLU’NUN EN ÖNEMLİ KENTLERİNDEN BİRİDİR’

Gecenin açılış konuşmasını yapan ÜFTUD Başkanı Dr. Faruk Olgunöz, “Üsküdar’da böyle bir gecede Elazığlı hemşehrilerimizle buluşmak bizim için büyük mutluluk kaynağı. Bu gece Elazığ’ı hem tanıtmak hem de Üstad Paşa Demirbağ’ı anmak için buradayız. Elazığ Anadolu’nun en önemli kentlerinden biridir. Başta Elazığlı Fethi Sekin kardeşim olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu gecede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

‘GECEDE GAKGOŞLARIN EMEĞİ ÇOK’

Geceye ev sahipliği yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bu kültür gecesinin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu salonun böyle tıklım tıklım dolması beni çok memnun etti. Kamu ve sivil toplum iş birliği içinde olunca bereket oluyor. Bu akşam Elazığ yöresine ait çok güzel bir kültür gecesine şahit oluyoruz. Bunda Gakgoşların emeği çok, hepinizi kutluyorum” İfadelerini kullandı.

ELAZIĞLILAR ÖZLEM GİDERMEKTEN MEMNUN!

Salonun tamamının dolduğu gecede emeği geçen herkese teşekkür plaketinin verilmesinin ardından Elazığ yöresine ait kına gecesi temsili olarak düzenlendi ve Elazığ yöresine ait gecede Abdullah Şekeroğlu ve mahalli sanatçılar elazığ türküleri söylendi. Esat kabaklı yeni bir şiirini okudu şiir dinleyenleri çok duygulandırdı. Yöreye ait halk oyunları gösterilerinin ardından gece son buldu. Geceye katılan Elazığlılar memleketlerine duydukları hasretin bir nebze olsa giderildiğini belirttiler ve kendilerine bu imkânı sunan başta Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen olmak üzere herkese teşekkürlerini dile getirdiler.